Cuma, Nisan 19, 2024

PUBG’nin Ücretsiz Versiyonu PUBG Lite Test Edilmeye Başlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz yılın en iyi oyunları arasında boy gösteren ve kendisi ile birlikte yeni bir oyun modunu oyun sektörüne kazandıran PUBG, uzun zamandır beklenen ücretsiz versiyon için kolları sıvadı. Ortaya çıkan bilgilere göre PUBG Lite adında ücretsiz bir oyun test ediliyor.

PlayerUnknown’s Battlegrounds adı ile bilinen PUBG, yalnızca çevrimiçi oyun yapısına sahip olmasına rağmen ücretli bir şekilde satışa sunulmakta. Her ne kadar oyun, grafikleri ve sunduğu deneyim ile bu ücreti hak ediyor olsa da, aynı oyun moduna sahip birçok farklı oyun ücretsiz olarak sunulmakta.

Bu noktada PUBG’nin en büyük rakibi olan Fortnite, bu oyunların başını çekiyor. Tamamen ücretsiz olan yapısı ile milyonlarca oyuncuyu kendisinde buluşturan yapım, sadece oyun içi satın alımlar ile birlikte geçen yıl 2.4 milyar dolar civarında inanılmaz gelir elde etti. Oysa aynı şekilde oyun içi satın alım sunan PUBG, ücretli olarak sunulmasına rağmen 1.35 milyon dolar gelire sahip.

pubg nin ücretsiz versiyonu pubg lite test edilmeye başlandı

Hal böyle olunca yapımcı firma tarafında da ücretsiz bir oyun atağı bekleniyordu ve nihayet Tencent Games, PUBG’nin ücretsiz bir versiyonu olacak olan PUBG Lite sürümünün test çalışmalarına başladı. Şu anda sadece Tayland’da erişilebilir olan oyun, orijinal Erangel haritasına ve Solo, Duo ve Squad oyun seçeneklerine sahip.

PUBG Lite, orijinal PUBG’den bağımsız bir oyun olarak geliştiriliyor. Öyle ki oyun için özel bir geliştirici ekip tahsis edilmiş. Yakın zamanda orijinal oyunda bulunan birçok ögenin de oyuna dahil edileceği düşünülüyor. Üstelik oyunun sistem gereksinimleri, oldukça makul seviyede.

Ücretsiz olarak sunulacak olan PUBG Lite’ın tam sürümü ne zaman aktif olacak henüz bilinmiyor ancak yaz aylarında oyuna kavuşabilmemiz muhtemel görünüyor. Gelişmeleri sizlerle paylaşacağız.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler