Cumartesi, Nisan 20, 2024

Qualcomm’un İkinci Nesil Ultrasonik Parmak İzi Sensörü ile Tanışın

Paylaş

silkroad gaminggentr

Qualcomm, orijinal modeline kıyasla neredeyse her konuda iyileştirmek isteyen ultrasonik ekran içi parmak izi sensörünün en son sürümü olan 3D Sonic Sensor Gen 2‘yi duyurdu. Yeni sürüm, sensör için daha geniş bir yüzey alanı ve telefonların kilidini daha da hızlı açmak için daha hızlı işlem sunuyor.

Şirket burada büyük bir yükselme yaşıyor: Yeni Gen 2 modeli, yüzde 77 daha fazla yüzey alanı için birinci nesil modelin 4 mm x 9 mm yüzey alanına kıyasla 8 mm x 8 mm ölçülerinde. Bu da parmağınızı sensöre doğru şekilde yerleştirmenin daha kolay olacağı anlamına gelir ve sensörün her taramada daha fazla veri toplamasına olanak tanır. Qualcomm, daha büyük sensörü daha hızlı işlemeyle birleştirerek, bir telefonun kilidini açmak için parmak izi taramanın 3D Sonic Sensor Gen 2 ile yüzde 50 daha hızlı gideceğini vaat ediyor.

3D Sonic Sensor Gen 2 1
Qualcomm'un İkinci Nesil Ultrasonik Parmak İzi Sensörü ile Tanışın 2

Qualcomm’un birinci nesil ultrasonik sensörü – 3D Sonik Sensörü – 2018’de Galaxy S10 telefon serisinde ilk kez yer aldı. O zamanlar neredeyse tüm diğer ekran okuyucuları, daha yavaş ve daha az güvenilir olduğu söylenen bir optik tarayıcı kullanıyordu.

Ancak gerçek bunun tam tersi oldu: birinci nesil 3D Sonik Sensör, okuyucuların bazı ekran koruyucularla birlikte kullanıldığında neredeyse her parmak iziyle telefonların kilidini açmasına neden olan oldukça sorunlu bir güvenlik açığı da dahil olmak üzere çok sayıda sorunla karşılaştı. (Samsung daha sonra bir yazılım güncellemesiyle sorunu çözecekti.) Ve şirket yakın zamanda Galaxy Note 20 serisi için benzer ekran koruyucu sorunlarını ele alan başka bir yama yayınladı.

Yeni sensör teknik olarak Qualcomm’un orijinal 3D Sonic Sensor ve 3D Sonic Max’in (2019’da piyasaya sürüldü) ardından gelen üçüncü ekran altı ultrasonik parmak izi okuyucusudur.

Gerçek hız iyileştirmelerinden yoksundu. 3D Sonic Sensor Gen 2, boyut olarak 3D Sonic Max’in sensörüyle (20 mm x 30 mm ölçülerinde) tam olarak eşleşmese de, hız iyileştirmeleri bunu telafi etmekten daha fazlasını yapıyor.

Qualcomm, yeni 3D Sonic Sensor Gen 2’ye sahip ilk telefonların “2021’in başlarında” satışa sunulması gerektiğini söylüyor. Şirket, duyurusunda herhangi bir ortaktan veya daha belirli bir zamanlamadan bahsetmiyor, ancak Samsung’un en son Galaxy S21 cihazlarını 14 Ocak’ta duyurmasının beklendiğini belirtmek gerekir. Samsung, Qualcomm’un ultrasonik parmak izi okuyucularının şimdiye kadarki en büyük müşterisidir ve bunları son iki yıldır S10, Note 10, S20 ve Note 20 serilerinde kullanmış durumda.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler