Çarşamba, Nisan 24, 2024

Rampage X-Pike Mouse İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası’ndan herkese merhabalar. Farklı farklı ürünleri incelemeye aldığımız hocamızın masasında bugün, Rampage X-Pike mouse’unun incelemesini gerçekleştiriyoruz.

Tasarım

Ürünün kutusu gayet şık görünüyor. Üzerinde Wireless ibaresinin yanı sıra teknik özellikleri ve RGB aydınlatma da gözümüze çarpan ilk detay oluyor.

rampage xpike wireless 001

Kutuyu açar açmaz ürün direkt olarak karşınıza çıkıyor. Kutunun sağ tarafında bir USB algılayıcı yer alıyor. Bir diğer tarafta da Type-C 2.0 USB bağlantı kablosu bulunuyor. İsterseniz kablo olarak da kullanabiliyorsunuz ancak ürünün şarj edilebilmesi için gerekli oluyor. Kutudan aynı zamanda Türkçe kullanım kılavuzu ve ürünün kendisi çıkıyor.

rampage xpike wireless 002

Mouse’da üç bölgeli RGB aydınlatma yer alıyor. Aydınlatmalar karanlıkta oldukça net fark edilebiliyor, aynı zamanda da altında yer alan aydınlatmanın çok hoş göründüğünü söyleyebiliriz. Üstteki logonun içerisinde bulunan aydınlanma ise biraz pasif kalıyor. İsterseniz ürünün yazılımı üzerinden de bu renkleri değiştirebiliyorsunuz.

rampage xpike wireless 003

Ürünün 4-5 MB boyutunda ufak bir yazılımı bulunuyor. Ancak, arayüz Türkçe bir arayüze sahip değil. Rampage bildiğiniz üzere yerli bir firma, bu yüzden de arayüzde Türkçe dil desteğinin de olmasını yeğlerdik. Ancak, bunları bir kenara bırakırsak arayüzün gayet anlaşılır ve basit olduğunu söyleyebiliriz. DPI ayarlarından, şarj durumunu gösteren renk atamaları, dokuz farklı renk animasyonu, iletim hızı ve makrolara kadar tek tek ayarlayabiliyorsunuz.

rampage xpike wireless 010

Ürün yapısal olarak siyah mat, parmak izi bırakıyor ve üç bölge RGB aydınlatmaya sahip. Sağ ve sol taraflarda skratez gözümüz aradı, ancak bulunmuyor. Alt kısımda ise, on/off ve Wireless geçişi yer alıyor.

rampage xpike wireless 004

Rampage X-Pike’ın içerisinde, Pixart’ın PMW3325 sensörü yer alıyor. Pixart’ın sitesine giderek teknik detaylarına daha iyi bir şekilde göz atabilirsiniz. Hala günümüzde birçok üretici performans anlamında bu sensörü tercih ediyor. Kalibrasyon da gayet iyi çalışıyor, lens takip ve alan kavrama konusunda pek yüzey ayırt etmiyor.

rampage xpike wireless 005

Bir mouse’un iyi olup olmadığını sensör ve içerisinde bulunan switch’lerden anlayabiliyoruz. Baktığımız zaman Pixart’ın PMW 3325 Wireless sensörü kullanılmış. Fakat, biraz araştırma yaptığımızda yıllardır mouse üreten üreticilerin de bu sensörü kullandığını görebiliyoruz. İşin özeti bir ürün alırken ilk önce sensöre bakacaksınız, sonra ise içindeki switch’lere bakmanızı tavsiye ediyoruz. Pixart’ın 3325 Wireless sensörü de Wireless modeller arasında oldukça iyi bir konumda yer alıyor.

Yüzey Testi

Rampage X-Pike mouse’unun dört adet farklı yüzeyde, yüzey testlerini gerçekleştirdik. Bu yüzeyler arasında Ahşap, Cam, Karton ve Mousepad yer alıyor. Bu dört yüzeyden Ahşap, Karton ve Mousepad üzerinde hiçbir sıkıntı olmadan en ufak kaçma yapmadan rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Ancak, ortalama segment bir sensör olduğundan dolayı Cam yüzeyde algılama konusunda kaçmalar yapabiliyor. Pixart’ın 3380 gibi üst seviye segment sensörleri buralarda kaçma yapmadan kullanılabiliyor. Tabi, üst seviye segment bir sensöre geçtiğinizde de ciddi fiyat artışları olabiliyor.

rampage xpike wireless 011

Teknik Detaylar

  • Sensör: Pixart PMW 3325
  • Tıklama Ömrü: 50 Milyon
  • DPI: 5K (Yazılım ile 10K)
  • Pil Ömrü: 5 güne kadar
  • Batarya: 600mAh
  • Bildirim Hızı: 1000Hz
  • Kablo Uzunluğu: 1.5m
  • RGB Aydınlatma: 3 bölge
  • Ağırlık: 96gr

Hocanın Yorumu

Rampage’in X-Pike Wireless oyuncu mouse’unu bugün inceledik deneyimlerimi sizlere aktardım. Mouse‘un birçok performansını sizlere göstermeye çalıştım. Ürün ile alakalı kafanızda soru işaretleri bulunuyorsa bunları yorumlara yazarak bizlere iletebilirsiniz.

İncelememizin burada sonuna geliyoruz, mouse’un inceleme videosuna yazımızın en başından ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlere aktarabilirsiniz. Bir sonraki incelemede görüşmek üzere hoşça kalın!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler