Cumartesi, Nisan 20, 2024

RC Uçak Havada Paramparça Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uzaktan kumandalı uçak, araba, tekne, drone veya benzerleri artık ülkemizde bir ilgi odağı haline geldi. Ucuz bir hobi ürünü olmadıkları gibi, ciddi bütçeler vererek bu RC araçları satın almak gerekiyor. Ancak satın aldıktan sonra da iş ne yazık ki bitmiyor. Özellikle hava araçları havadayken kontrolü kaybettiğinizde doğacak sonuçlardan içiniz gidebiliyor. Tıpkı birazdan izleyeceğiniz RC aracın havada paramparça olması gibi.

RC Uçak Havada Parçalandı

Büyük çocuklar için adeta vazgeçilmez bir ilgi alanı olan RC araçlar, profesyonel kullanım ve eğitim isteyen serilerine kadar uzanabiliyor. Özellikle büyük araçların değil uçurmak, montajını yapmak için bile epey bir zaman harcamanız gerekiyor. Ardından ilk uçuş için gün sayıyorsunuz. Fakat aşağıdaki video örneğindeki gibi RC uçaklar havalandıktan sonra düşme riski ile karşı karşıya kalabiliyor.

110 kilogram ağırlığa sahip olan ve 8 metre uzunluğundaki bu dev RC aracın videosunu izlerken içimiz gitti. Aslına bakarsanız pilotun hiçbir suçu yok, uçak havada bir engel ile de karşılaşmıyor. Muhtemelen uçağın kanadında bir yırtık veya hava boşluğu olduğu için böyle bir olay yaşanmış. Milyarlık RC uçağın havada paramparça olmasını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

 

 

Ayrıca hatırlayacak olursanız geçtiğimiz ay Pilot TR firmasını ziyaret ederek büyük RC uçak etkinliğine katılmak üzere Yozgat’a yola çıkmıştık. Eğer sizin de bu tür araçlara karşı ilginiz varsa, Yozgat Vlog ve uçuş videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler