Cuma, Nisan 19, 2024

Red Dead Redemption 2 Sevdalıları, Oyunun Senaryo Modu Hakkında Endişeli

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyun dünyasının en kaliteli yapımlarından birisi olan Red Dead Redemption‘un yapımcısı Rockstar Games, birkaç ay önce serinin yeni oyunu Red Dead Redemption 2‘yi duyurmuştu.

Bu duyuruyla birlikte birkaç ekran görüntüsü ve iki adet fragman yayınlayan şirket, oyuncuları iyice heyecanlandırdı. Fakat serinin hayranları, yeni yapımın senaryo modu hakkında şüpheci davranıyor. Aslında geçerli sebepleri var.

Oyuncular Endişeli

Rockstar San Diego ile Rockstar North tarafından geliştirilip, Rockstar Games tarafından yayımlanan ve bünyesinde Rage oyun motorunu barındıran ilk RDR (Red Dead Redemption), çıkışını yaptığı Xbox 360 ve Playstation 3 platformunda büyük ilgi görmüştü.

Ardından kısa bir süre geçtikten sonra Undead Nightmare adında bir genişleme paketi kazanan yapım, seri olma adımları atmaya başlamıştı. Bundan birkaç ay öncesinde ise Red Dead Redemption 2 duyuruldu ve yapımın hayranları âdeta bayram etti. 

Şuana kadar PC platformuna çıkıp çıkmayacağı hakkında net bir bilgi olmayan yapım; bu sefer, bunun dışında bir durum ile konuşulmaya başladı.

Red Dead Redemption Hayranları İkinci Oyunun Senaryo Modu Hakkında Endişeli İÇERİK jpeg

Seriyi heyecanla bekleyen bir takım oyuncu, oyunun hikaye modunun kalitesi hakkında biraz şüpheye düştüler. Tabii ki; bu düşüncenin altında, geçerli sebepleri var.

Yapımcılar Artık Tamamıyla Online Modlara Yöneliyor

Oyuncular ikiye ayrılır desek, sanıyoruz ki yanlış söylemiş olmayız. Bir tarafta çevrimiçi içerikleri seven oyuncular, diğer tarafta ise derin senaryolarla eğlenen tayfa… Bu noktada oyuncular ayrılsa da, çoğu oyun her iki modu da bünyesinde barındırıyor. Fakat son zamana baktığımızda; özen göstermemeyi bırakın, bazı yapımcılar senaryo moduna gerek bile duymuyor.

Red Dead Redemption 2 konusunda hayranların duyduğu endişe de tam olarak burada başlıyor. Oyuncular, yeni RDR oyununda dişe dokunur bir senaryo modu olmaması olasılığından korkuyor. 

Rockstar Games‘in son popüler yapımı olan Grand Theft Auto 5’e baktığımızda da, eğlenceli ve dolu dolu bir senaryo modunun bulunduğunu söyleyebiliriz. Fakat bildiğimiz üzere şirket, asıl yatırımı online moduna yapıyor. Senaryo moduna herhangi bir ekleme yapılmazken, online mod için hâlâ yenilikler getirildiği görülüyor. 

Yâni kısacası, sevgili hocalar; oyuncular böyle bir dönemde Red Dead Redemption 2‘de kayda değer bir senaryo modu olmaması konusunda endişe duymakta haklı görünüyor. Fakat yine de biz, çıkışına ortalama 6 ay kadar bir süre kalan Red Dead Redemption 2‘de sürükleyici bir senaryo modu bulunacağını düşünüyoruz. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler