Cuma, Mart 29, 2024

Reddit, RT ve Sputnik’i Platformda Yasakladı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli sosyal paylaşım platformu Reddit, RT ve Sputnik başta olmak üzere Rus devleti destekli medya kuruluşlarının platformdaki aktivitelerini yasaklıyor. Bir Reddit yöneticisi verdiği demeçte “.ru” uzantılı tüm web sitelerinin bağlantılarını platform içerisinde engellediğini resmi olarak onayladı.

Büyük ihtimalle RT ve Sputnik kaynaklarının paylaşımları ya platform üzerinden kaldırılacak ya da erişim kısıtlamalarına uğrayacak çünkü Apple, Google, Meta, Microsoft, Twitter ve YouTube gibi şirketler ya Rus devleti destekli medyaların reklamlarını duraklattı, içeriğini kaldırdı ve keşfedebilirliğini kısıtlayarak bir takım yaptırımlara uğrattı.

Reddit Header
Reddit, RT ve Sputnik'i Platformda Yasakladı! 2

“Rusya’yı hedefleyen veya Rusya merkezli herhangi bir devlet veya özel kuruluştan gelen” reklamları zaten reddettiğini söylüyor. ve ayrıca Ukrayna’daki bazı personeline yardım etmek ve barınmak için harcama yaptığını söylüyor.

Reddit, Ukrayna’daki personellerine yardımda bulunuyor

Reddit paylaştığı bir blog gönderisinde Rusya’yı hedefleyen veya Rusya merkezli herhangi bir devlet veya özel kuruluşlardan gelen reklamları hali hazırda reddettiğini belirtti ve ayrıca Ukrayna’daki personellerine yardım etmek ve barınma ihtiyaçları karşılamak için harcama yaptığını paylaştı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler