Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Renault Megane E-Tech Türkiye Fiyatı Açıklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Elektrikli araçlar için yatırımlarını arttıran Renault, Bu alanda en büyük atılımlarından birini Renault Megane E-Tech modeli ile yapmıştı. Bir anda markanın en popüler elektrikli araçlarından biri haline gelen yeni Megane için Türkiye macerasının da başladığı duyuruldu. Açıklanan Türkiye fiyatı ise piyasa şartlarına göre gayet ideal gibi gözüküyor. Hadi detaylara geçelim ve araç bize neler sunuyor bir bakalım.

Renault Megane E-Tech Özellikleri Neler?

Tamamen elektrikli olan modelin, hem tasarımı hem de teknik özellikleri bir hayli dikkat çekici. 20 inç jantlar, yüksek omuz çizgi detayları, içe gömülü düz kapı kolları, yeni Renault logosuyla zenginleştirilmiş agresif ön yüz ve çok daha fazlasıyla aracın bir hayli dikkat çekici durduğunu söylemek lazım.

E-Tech olarak isimlendirilen modelin iç kısmında da yeni nesil dijital tasarımlara atıfta bulunan bir tasarım sunduğunu eklemek lazım. Dikey olarak konumlandırılmış olan multimedya ekranının dışında, sürücü kısmında da yine dijital ekranın yer aldığını belirtelim. Farklı sürüş modlarına göre ekranların teması ve aydınlatma da değişiklik gösteriyor.

Renault Megane E-Tech

Motor kısmına geçtiğimiz zaman ise güçlü bir elektrikli motorla karşılaşıyoruz. 160 kW güç üreten motor, 300 Nm tork değerine sahip ve 100 km hıza 7.4 saniye içerisinde çıkıyor. Burada dikkat çeken nokta ise maksimum hızın 160 km seviyesinde olması.

Aracın sürüş menzili ise 450 km olarak belirlenmiş. Tabii ki bu değerin WLTP’ye göre değerlendirdiğini ve sürüşe göre değişiklik gösterebileceğini belirtelim. Şarj kısmında ise hızlı şarj desteği karşımıza çıkıyor.

Renault Megane E Tech 3 Renault Megane E Tech 4 Renault Megane E Tech 5

Renault Megane E-Tech

130 kW DC hızlı şarj desteği bulunan Renault Megane E-Tech, sadece 42 dakika içerisinde %80 seviyesine kadar çıkış yapabiliyor.

Tüm bu özelliklerle beraber yeni elektrikli modelin fiyatı Iconic paket için 1.599.000 TL, Techno paket için ise 1.499.000 TL olarak açıklandı.

Ön siparişlerine 1 Ağustos tarihinde başlayacağını açıklayan marka, ön siparişler için 250 bin TL gibi bir ödeme alacak. İlk 250 araç için teslimatların Ağustos ayında yapılacağı da belirtildi. Fakat sonrasındaki araçlar için durumun ne olacağı ise net değil.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler