Cuma, Nisan 19, 2024

Renk Değiştiren Telefon Vivo V23 5G Tanıtıldı! Özellikleri ve Fiyatı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Firmalar artık akıllı telefonlarda artık neyi farklı yapabiliriz gibi bir yarış içerisinde. Giderek birbirine benzeyen telefonlarda kim farkını gösterirse anında öne çıkıyor. Vivo, bu şekilde öne çıkabilecek telefonlara bir yenisini ekledi. Vivo V23 5G modelinin tanıtımı yapıldı. Zaten telefonu daha önce de görmüştük ama Türkiye tanıtımı ile beraber telefon, ülkemizde de satışa çıktı.

Teknik olarak değerlendirecek olursak evet amiral gemisi bir akıllı telefon fakat, öyle ağzımızı açık bırakacak bir farkı da yok. Telefonun asıl farkı, tasarım kısmında karşımıza çıkıyor. Öyle ki telefon renk değiştiriyor.

Vivo V23 5G Tasarımı ve Renk Değiştirme Detayı

Önce bir telefonun genel tasarımından söz edelim. Söz konusu akıllı telefonda iPhone kasa yapısına benzer bir kasa yapısı var. Öyle ki telefonun kenarları yani çerçeveleri olabildiğince düzleştirilmiş durumda.

Vivo V23 5G

Bu da elde güzel bir his bırakmasını ve aynı zamanda şık bir duruş göstermesini sağlıyor. Bunun dışında ekran kısmında, minik bir çentik alanı var. Ön kameraların sığdırıldığı çentik alanı, iPhone gibi bir telefonla karşılaştırıldığı zaman oldukça küçültülmüş diyebiliriz.

Vivo V23 5G

Telefonun arka kısmına geçtiğimiz zaman ise şık bir yapı görüyoruz. Kamera alanı ayrılmış ve arka kapağın biraz üzerinde. Sanki böyle kameralar boy boy dizilmiş gibi duruyor. Bu kısımda toplamda 3 kameranın yerleştirildiğini görüyoruz. Hemen yanında ise flaş ışığının minik bir çizgi şeklinde yer aldığı gözüküyor.

Renk Değiştirme Olayı

Telefonun renk değiştirmesi olayı ise kullanılan malzemeden kaynaklı. Yansıma engelleyici camın kullanıldığı arka bölümde, kristal bir tabaka bulunduğundan söz edilmiş. Gün ışıltısı modelinde arka kapağa güneş ışınları temas ettiği zaman, kapak renginin değiştiği görülüyor.

Vivo V23 5G

Gün ışığı altında renk değiştiren arka kapak, ışık etkisi geçtiği zaman ise bir süre sonra eski haline dönüyor. Güzel bir artı. Bazı şekilli kılıfları kullanarak telefonun arkasına güneş ışığıyla çeşitli şekillerde oluşturabilirsiniz. Tabii ki bu geçici olacaktır.

Vivo V23 5G Teknik Özellikleri

Tasarımda bir fark oluşturan telefonun teknik özellikleri ise amiral gemisini yansıtıyor diyebiliriz. Çok üst düzey bir şey beklemeyin ama dediğimiz gibi sınıf amiral gemisi olur.

Vivo V23 5G

Zira modelin içerisinde yer alan işlemci MediaTek Dimensity 920 işlemcisi. 6 nm üretim sürecinden geçen işlemci, 8 çekirdek. MediaTek imzalı işlemcide;

  • 6 adet 2.0 GHz ARM Cortex-A55 çekirdek
  • 2 adet 2.5 GHz ARM Cortex-A78 çekirdek
  • 4 çekirdek Mali G68 MC4 grafik birimi yer almakta.

Performanslı diyebileceğimiz işlemcinin yanında RAM seçimi ise 12 GB olarak belirlenmiş. İlginç bir şekilde başka bir RAM seçeneği yok. Tek seçenek ve 12 GB.

Vivo V23 5G ekran özellikleri açısından değerlendirildiği zaman ise son nesli yansıtıyor. 6.44 inçlik ekranda tercih AMOLED panel olmuş. 2.400 X 1080 piksel çözünürlük değeri olan ekranın HDR10+ desteğinin bulunması ve 90 Hz yenileme hızı sunması da önemli artılarından.

Vivo V23 5G

Dilerseniz son olarak Vivo V23 5G kamera özelliklerinde neler sunuyor buna bakalım. Kamera konusunda 3 arka kamera seçimi yapılmış. Ana kameramız 64 MP çözünürlük değerine sahip. Ana kameramıza eşlik eden ikinci kameramız kısmında 8 MP geniş açılı bir kamera görüyoruz.

En altta yer alan son kamera ise 2 MP değerine makro çekim kamerası. Ön kısımda ise farklı bir tercih yapılmış. 50 MP değerine ana ön kameraya ek olarak bir de 8 MP değerinde geniş açılı kameraya yer verilmiş. Ön kameraların zengin tutulduğunu söylemek lazım. Zira 4K çekim de yapabiliyor.

Vivo V23 5G

Vivo V23 5G Fiyatı Nasıl?

En can alıcı ve üzücü kısım da burası. Telefon güzel de fiyatı yine yüksek. Model 13.999 TL’den ön siparişe açıldı. Yani yine iPhone ile yarışan fiyatlar var.

Vivo V23 5G

Teknik Özellikler Özet

  • İşlemcisi: 8 çekirdek MediaTek Dimensity 920
  • RAM: 12 GB
  • Depolama: 256 GB
  • Kamera: 64 MP + 2 MP + 8 MP arka ve 50 MP + 8 MP ön
  • Pil: 44W hızlı şarj desteği olan 4200 mAh değerinde pil
  • Ekran: AMOLED 6.44 inç. Full HD+ çözünürlük, 90 Hz yenileme hızı ve HDR10+ desteği
  • Yazılım: Android 12 üzerine kurulu olan Funtouch OS 12
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler