Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Roccat Horde AIMO Klavye İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhaba değerli PC Hocası takipçileri. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında yeniden birlikteyiz. Bugün sizlere Roccat Horde AIMO klavye incelemesi sunacağız.

Bakalım Roccat Horde AIMO bizlere neler sunuyor?

Tasarım

Roccat Horde AIMO, alıştığımız oyuncu klavyelerinden farklı olmamakla birlikte şık ve sade bir tasarım ile bizleri karşılıyor. Tamamen mat siyah renk ile hazırlanmış tasarım, klavyeye ağır bir hava katmış. Üstelik alt kesim ve üst bölgedeki çıkıntılarda asi bir görünümü bizlere sunuyor.

Roccat Horde AIMO Klavye İncelemesi 004

Klavyenin en dikkat çeken tasarım detaylarında orta üst bölümden sağ üst bölüme kadar uzatılan multimedya tuşları dikkat çekiyor. 11 adet multimedya erişim tuşlarına ek olarak ses, parlaklık, aydınlatma ve diğer çeşitli ayarlarda kullanabileceğiniz 20 döngülü tekerlek de dikkat çeken bir diğer nokta.

Roccat Horde AIMO Klavye İncelemesi 005

Öte yandan klavyenin alt kısmında herhangi bir bilek desteği bulunmuyor olsa bile harici olarak satılan uyumlu bilek desteği mevcut. Böylece uyumlu Roccat marka bilek desteğini klavyeye ekleyebiliyorsunuz. 

Roccat Horde AIMO Klavye İncelemesi 006

Roccat Horde AIMO, esasen mekanik tasarımlı bir klavye ancak diğer mekanik klavyelere oranla bir tutam farklı bir teknolojiyi içerisinde bulunuyor. Membranik tuşlardan oluşan klavye, mekanik ve tuşların harmanlanması ile geliştirilmiş bir tuş düzeni. Mekanik klavyeye oranla daha sessiz olan tuşlar, membran tuşlara oranla da daha yüksek tepkime sağlıyor.

Roccat Horde AIMO Klavye İncelemesi 012

Tasarım ile ilgili değinilecek bir diğer önemli nokta, klavyenin sahip olduğu RGB aydınlatmalar. Birbirinden farklı renk efektlerine olanak tanıyan aydınlatma sistemi, Roccat’ın AIMO RGB aydınlatma sistemi ile senkronize çalışıyor. Toplamda sunulan RGB renk desteği ise 16.7 milyon olarak belirtilmiş.

Son olarak kutu içerisinden kullanım kılavuzları, yapışkan etiketler ve klavyenin kendisi çıkıyor. Şimdi gelin klavyenin teknik özelliklerine değinelim.

Roccat Horde AIMO Klavye İncelemesi 003

Teknik Detaylar

Roccat Horde AIMO, bir oyuncu klavyesinden beklenen tüm özellikleri sunabilecek kapasiteye sahip bir klavye olarak karşımıza çıkıyor. Düşük profil tuşları ile dikkat çeken klavye, membranik düğmelere sahip.

Roccat Horde AIMO Klavye İncelemesi 010

Oyuncu klavyelerinde en çok aradığımız anti-ghosting sistemi ise pek tabii klavyede mevcut. Aynı zamanda makro erişim desteği de sunan klavye, 1000Hz sorgulama oranı ile de kesintisiz bir iletişim sunuyor. İçerisinde dahili ARM Cortex-Mo + 50MHz hızında işlemci barındıran klavye, bu işlemci sayesinde ayarlama kayıtlarına olan tanıyor.

Roccat Horde AIMO Klavye İncelemesi 007

Bağlantı arayüzünde ise 1.8 metrelik örgülü USB 2.0 kablo kullanan Roccat Horde AIMO, 1100 gram ağırlık ile ortalama bir ağırlık sunuyor. Son olarak klavyenin tüm özelleştirme, makro ayarlaması ve diğer çeşitli ayarları organize etmenize yarayan Swarm yazılım desteği de klavye de mevcut. 

Hocanın Yorumu

Roccat Horde AIMO, giriş ve orta seviyeli oyuncular için hazırlanmış ve mekanik ile normal tuş düzeni arasında orta yol bulan membran tuşlara sahip güçlü bir klavye. Gerek sunduğu RGB desteği gerek barındırdığı makro ve diğer oyun destekleri ile profesyonel olmayan oyuncular için uygun bir alternatif olan Roccat Horde AIMO, bizim için tavsiye edilebilir bir klavye konumunda.

Roccat Horde AIMO Klavye İncelemesi

Yakın zamanda bir giriş seviye bir oyuncu klavyesi satın almak isterseniz, Roccat Horde AIMO klavyeyi listenize ekleyebilirsiniz.

 

editor tavsiyesi 2018

Evet değerli hocalar, bir incelemenin daha sonuna geldik. Bugün sizlere, Roccat Horde AIMO oyuncu klavyesinden bahsettik. Giriş seviye kullanıcılar için hazırlanan klavye hakkında görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler