Cuma, Nisan 26, 2024

Roccat Leadr Gaming Mouse İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında yeniden birlikteyiz. Bugün, Roccat Leadr Gaming Mouse incelemesi ile sizlerle birlikte olacağız.

Oyuncu ekipmanlarında ülkemiz pazarına hızlı bir giriş yapan Roccat, bu kez kablosuz çok düğmeli bir oyuncu faresi ile karşımıza çıkıyor. Bakalım yeni fare, bizlere ne gibi özellikler sunuyor.

Tasarım

Roccat Leadr, Roccat’ın alıştığımız mouse tasarım çizgisini koruyan büyükçe bir mouse olarak karşımıza çıkıyor. Hafif tombul yapı, orta ve büyük sağ elli kullanıcılar için rahat kavramaya imkan tanıyor. Mat siyah yüzeyi ile de serin bir duruş sergileyen mouse, avuç içi bölgesinde Roccat’ın logosunu taşıyor. Mousea yukarıdan baktığımızda ise sağ ve sol tıkların yanında ikişer adet düğme görüyoruz. Tekerleğin hemen altında ise sağa ve sola hareket edebilen analog bir kontrolcü mevcut. Mouseun sol kenarında ise Titan ismi verilen bir tekerlek bulunuyor. Bu tekerlek aşağı ve yukarı olacak şekilde üç kademeli hareket edebiliyor. Öte yandan aynı tekerleğin yanında iki farklı düğme daha bulunmakta.

Roccat Leadr Gaming Mouse İncelemesi 003

Roccat Leadr, toplamda 14 adet programlanabilir tuşu üzerinde barındırıyor. Tüm bu tuşlara farklı şekilde makro atamalar yapabilmek tabii ki mümkün. Baş parmak hizasının altında konumlanan Easy Shift tuşu ile de kısayoldan kontrol sağlayabiliyorsunuz. Tasarımsal açıdan oldukça çekici bir duruş sergileyen farenin aydınlatma tarafında da RGB desteği mevcut. Roccat logosu ve tekerleği kapsayan aydınlatma her ne kadar çok yeterli görünmese de, dikkat çekecek düzeyde bir görsellik sağlıyor. Ancak mouseu kullanmanız durumunda aydınlatmanın görünen kısmı yalnızca tekerleği kapsıyor.

Roccat Leadr Gaming Mouse İncelemesi 014

Mouse, kablosuz bir yapı ile geldiği için ekstra bir kablo karmaşası yaşamıyorsunuz. Tasarıma da olumlu yansıyan bu durum, mouse ile birlikte sunulan şarj docku ile dikkat çekiyor. Dikey konumda bulunan bu şarj docku, Roccat Leadr için bir şarj istasyonu görevini üstleniyor. Tamamen düz bir tasarıma sahip dock, askı desteği ile mouseu taban üzerinden şarj edebiliyor ve üzerindeki bilgi LED’leri ile şarj hakkında bilgi verebiliyor. Eğer mouseu kablolu kullanmak isterseniz de örgülü yapıya sahip USB 2.0 kablo ile kullanım imkanınız mevcut. 

Roccat Leadr Gaming Mouse İncelemesi 008

Öte yandan tasarım ile ilgili dikkat çeken farklı bir detay bulunmazken kutu içerisinden kullanım belgelerine ek kasanıza yapıştırabileceğiniz stickerlar çıkıyor.

Roccat Leadr Gaming Mouse İncelemesi 006

Teknik Detaylar

Roccat Leadr, tasarım kanadında çok fazla detay vermese de performans bazında oldukça yüklü bir model olarak karşımıza çıkıyor. Daha önce diğer mouselerında kullandığı baykuş gözü Owl-Eye optik sensör bu mouseda da mevcut. Sensör gözle fark edilmeyecek kadar düşük lazer ışığı yayarak 12000 DPI seviyesine kadar güçlü tarama gerçekleştirebiliyor. Bu da 4K ekranlara kadar yeterli gelebilecek yüksek bir değer. Ayrıca sensör 100Hz oranında pooling yani sorgulama yapabiliyorken aynı zamanda 250 ips seviyesine kadar tarama gerçekleştirebiliyor.

Roccat Leadr Gaming Mouse İncelemesi 005

Mouseun kablosuz yapıda olduğunu söylemiştik bu bağlamda 2.4G frekansında çalışabilen Roccat Leadr, 10 metreye kadar kapsama alanı sunuyor. Kablosuz iletişimin kurulması için ise kutu içerisinde gelen şarj istasyonlu dock ile eşleşme gerekiyor. Yani burada şarj istasyonumuz aynı zamanda kablosuz alıcı konumunda. Kablosuz kullanımda harcadığı gücü 1000mAh gücündeki bataryadan sağlayan fare, 20 saatlik kullanım ömrü ile iyi bir performans sergiliyor. 

Roccat Leadr Gaming Mouse İncelemesi 015

Roccat Leadr, mouse üzerinde birbirinden farklı özelleştirmelere imkan tanıyan Swarm yazılımı ile geliyor. Birbirinden farklı oyunlara atayabileceğiniz makrolar, RGB aydınlatma seçenekleri, eğim, kalibrasayon ve diğer tüm detayları içeren yazılım her ne kadar Türkçe dil desteği sunmasa da kolay kullanımı ile baş ağrıtmayan profesyonel bir çözüm sunuyor. Mouse, aynı zamanda içerisine tüm makro ve RGB özelleştirmelerini depolayabileceği bir ARM Cortex işlemci barındırıyor. Bu işlemci aynı zamanda şarj istasyonunda da mevcut. Böylece farklı sistemlerde ekstra yazılım ile uğraşmanıza gerek kalmıyor. Son olarak örgülü yapıda gelen kablo, 1.8 metre uzunluğunda.

Roccat Leadr Gaming Mouse İncelemesi 012

Son olarak mouse ile birlikte incelediğimiz Roccat Taito mouse pade de değinelim. 900x330mm ebata sahip mouse pad, kaydırmaz tabanı ve yumuşak yapısı ile dikkat çekiyor. Masa üzerinize uzatabileceğiniz padin üzerine hem klavyenizi hem de mouseunuzu kurabiliyorsunuz. Nano ısı teknolojisi ile hazırlanmış pad, aynı zamanda yüksek dayanıklılık sunan kalın ve sık dokuma ile geliyor. Mouse ile birlikte gelmeyen ürün harici olarak satılmakta.

Roccat Leadr Gaming Mouse İncelemesi 017

Roccat Leadr Gaming Mouse İncelemesi 004

Roccat Leadr Gaming Mouse İncelemesi 010

Hocanın Yorumu

Roccat Leadr, sunduğu kablosuz destek ve zengin atanabilir tuşlar ile oyuncu mouseları arasında uygun fiyatlı bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. 1200 DPI ve makro atamalarına olanak tanıyan 14 farklı tuş ile dikkat çeken fare, sunduğu gelişmiş yazılım desteği ile de kendini bir adım öne taşıyor. Owl-Eye sensör ve diğer gelişmiş teknik özellikler de birleştiğinde Roccat Leadr, profesyonel anlamda oyun oynayan kullanıcılar için oldukça yeterli durumda.

Roccat Leadr Gaming Mouse İncelemesi

Bizler de pek memnun kaldığımız bu oyuncu faresini sizlere önermekten imtina etmiyoruz ve yakın zamanda güçlü bir profesyonel mouse alacaksanız, Roccat Leadr’a bir göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

editor tavsiyesi ve secimi

Evet hocalar, bir incelemenin daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bugün sizlere Roccat Leadr oyuncu mouseundan bahsettik. Ürün ile ilgili görüş ve yorumlarınızı yorumlar kısmından bizlere bildirebilirsiniz. Yeni bir yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler