Salı, Nisan 23, 2024

ROCCAT Khan Pro Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası’ndan tüm hocalara merhaba. Birbirinden farklı ve kaliteli PC ürünlerini incelediğimiz hocanın masasında bugün, Roccat Khan Pro oyuncu kulaklığı incelemesi gerçekleşecek. 

Yurt dışında birçok eSpor oyun takımına sponsor olan ve bu takımlara yönelik oyuncu ekipmanları üreten ROCCAT markasının Khan Pro modelli kulaklıklarını sizler için temin ettik ve sizlerle beraber inceliyoruz. Bakalım ROCCAT Khan Pro kulaklıklar bizlere neler sunuyor?

Kutu içeriği ve tasarım

ROCCAT Khan Pro kulaklıkların kutu içeriği ile başlayacak olursak oldukça sade ve yeterli bir içerik ile karşılaşıyoruz. Kutu içerisinden Khan Pro kulaklık ile birlikte kullanım belgeleri ve bir adet jack dönüştürücü çıkıyor. Bu jack dönüştürücü kulaklığın kablosunda bulunan mikrofon ve kulaklık jacklarını tek bir jacka çevirerek kulaklığın sadece masaüstü değil; dizüstü, mobil, PS4, XBOX One ve Mac platformlarında da çalışmasına olanak sağlıyor. 

Roccat Khan PRO Ses Testi 018 min

Tasarım kanadına değinecek olursak da Khan Pro iki farklı renkte tasarlanmış. Bu renkler siyah ve beyaz şeklinde. Renklerin kulaklığın tümünü sararak bütünlük sağladığını görmekteyiz ancak bir RGB yok. Kulaklığın dışına baktığımızda ise sol kulak tarafında ROCCAT Khan yazısı konumlandırılırken sağ kulaklık tarafında ROCCAT markasının logosu görünmekte. Kafa bandının üzerinde de yine ROCCAT yazısı görünüyor.

Khan Pro’nun kullandığı malzemeye bakacak olursak da plastik ile birlikte paslanmaz çelikten imal edilmiş bir kulaklık görmekteyiz. Dış kısmı oluşturan yapı plastik, kafa bandının ayarlanabilir kemeri ise paslanmaz çelik yapıda. Buda kulaklığı daha güçlü ve dayanıklı kılıyor. 

Roccat Khan PRO Ses Testi 010 min

Khan Pro ergonomik bir tasarıma sahip. Her kulaklık incelememizde dikkat ettiğimiz oynar yastıklar bu modelde unutulmamış. Yastıkları kulaklığı kullanmıyorken ya da boynunuzda iken 95 derece çevirebiliyorsunuz.

Yastık yapısına baktığımızda ise karşımıza oldukça yumuşak ve rahat yapıda değiştirilebilir yastıklar çıkıyor. Uzun kullanımda herhangi bir ağrı, terleme vb. durumlar yaşamadık. Ancak kafa bandında bulunan yastıkların ince kaldığını görmekteyiz. Her ne kadar bir ağrı ya da rahatsızlık vermemiş olsa da, bandın biraz daha kalın tasarlanması kullanıcı deneyimi açısından daha verimli olabilirdi.

Roccat Khan PRO Ses Testi 016 min

Mikrofon kanadında ise çift yönlü bir hareket alanı görmekteyiz. Yukarı aşağı döndürülebilen mikrofonun dudaklara olan yakınlığı da ayarlanabilmekte. Böylelikle sesinizi istediğiniz gibi iletebiliyorsunuz. Mikrofonun konumlandırılması ile ilgili ufak bir detay ile karşılaştık. Mikrofonu yukarı kaldırdığımızda da mikrofon devre dışı kalırken aşağı yöne çevrildiğinde mikrofon devreye giriyor. Klik sesi ile algılanan bu özelliği oldukça kullanışlı bulduk.

Roccat Khan PRO Ses Testi 013 min

Tasarım ile ilgili son olarak kabloya değinelim. Kablomuz 2.45 metre uzunluğunda örgülü bir yapıda geliyor. Jack girişlerinin altın uçlu olduğunu gördüğümüz kablonun üzerinde herhangi bir kontrolcü yok. Peki ses açma ve kısma fonksiyonları nereden ayarlanıyor diyecek olursanız, kulaklığın hemen kenarında bulunan tekerlek ile sağlanıyor cevabını verelim ve performansa geçelim.

Roccat Khan PRO Ses Testi 004 min

Performans

Khan Pro kulaklığın oldukça hafif bir ürün olduğunu söyleyebiliriz. 230 gramlık ağırlık bir kulaklık için gerçekten hafif denebilecek düzeyde. Ancak bu hafif yapı kulaklığın sunduğu performansa olumsuz bir etki oluşturmamış. Özellikle takıldığı andan itibaren kulakları iyi saran ve iyi derecede ses yalıtımı sağlayan Khan Pro bu konuda oldukça başarılı bir iş çıkarmış.

Roccat Khan PRO Ses Testi 006 min

Özellikle dışarıdan gelen sesler çok iyi şekilde engellenirken aynı performans dışa çıkan ses alanında da mevcut. Yani dışarıdan biri kulaklığı duyamazken sizler de dışarıdan birini duyamıyorsunuz. Ancak kulaklık takılı halde değilken pek tabii ses dışarıdan duyulabilmekte.

Öte yandan Khan Pro’nun mikrofonu diğer kulaklık mikrofonlarına göre oldukça gerçekçi ses deneyimi sunuyor. Normalde tüm kulaklıklar ses sanallaştırması sunarak yakalanan sese katmanlar ekliyor. Ancak Khan Pro mikrofonunda bu sanallaştırma olmadan çok kaliteli ses kaydı gerçekleştirebiliyor. Böylelikle sesiniz karşı tarafa net ve doğal olarak iletiliyor. 

Roccat Khan PRO Ses Testi 003 min

ROCCAT Khan Pro ile ilgili olarak teknik detaylardan bahsedelim. Kulaklıkta kullanılan 50mmlik sürücüler, 25 empedans ile birlikte 10 – 40000 Hz frekans aralığı sunmakta. Bu değerlere ek olarak mikrofon kanadında da -40dB ile 60dB arası bir hassasiyet görmekteyiz. 

Son yorum ve fiyat

Evet değerli hocalar. ROCCAT Khan Pro kulaklığımızın incelemesini sonlandırırken genel bir yorum ve fiyat bilgisi verelim. 

Roccat Khan PRO Ses Testi 009 min

Kulaklık yazımızın başında da belirttiğimiz gibi eSpor oyunlarına ve oyuncularına yönelik tasarlanmış. Hali hazırda turnuvalarda sponsoru olunan takımların bu kulaklıkları da kullanmakta olduğunu ekleyelim. Khan Pro hafif yapısını güçlendirdiği ses yalıtımı ve mikrofon kalitesi ile desteklemiş. Diğer oyuncu kulaklıkları karşısında oldukça güçlü performans sunan Khan Pro, bu alanda tercih edilebilir bir kulaklık durumunda.

Khan Pro’nun sunduğu özelliklerin parasal karşılığına baktığımızda ise 395 Türk lirası olarak görmekteyiz. Türkiye’de piyasa satış fiyatının daha yüksek olduğunu ve bu fiyatın yalnızca PCH Store ayrıcalığı ile oluşturulduğunu da belirtelim.

Evet hocalar bu inceleme yazımızda sizlere ROCCAT Khan Pro oyuncu kulaklığından bahsettik. Kulaklık ile ilgili daha fazla detaya ve performans testlerine aşağıda bulunan video bağlantısından ulaşabilir, yine videonun açıklama kısmında bulunan link ile ürünü satın alabilirsiniz. 

Kulaklık hakkında soru ve görüşlerinizi bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin. Yeni bir yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın!

ROCCAT Khan Pro Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler