Perşembe, Nisan 25, 2024

RTÜK tarafından Netflix’e sansür uygulaması başladı mı?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Netflix üzerinde RTÜK tarafından sansür uygulamasının geleceği yaklaşık 1 aydır konuşuluyordu. Şimdi ise RTÜK tarafından ilk sansür uygulaması bugün Over the Garden Wall isimli bir animasyon çizgi filmine uygulandığı konusunda haberler geldi. Bunun sonrasında ise farklı film ve animasyonlara yeni sansür uygulamaları da gelebilir.

Açıkçası bu tür uygulanan sansür içeriklerin devamı gelecek ama sigara, alkol ve uyuşturucu gibi içeriklerin olması küçük çocuklar tarafından örnek teşkil edebiliyor. O yüzden sıkı bir yaptırım ve uygulamalar devam edecektir diye düşünüyorum.

Sansür  Uygulaması Yapıldı mı?

Son kullanıcıları ve izleyicileri korumak için gerçekleştirilen bu sansür uygulamasında Netflix‘te yayınlanan Over the Garden Wall (Bahçe Duvarının Ötesinde) animasyon filminde bulunan sigara, alkol ve benzeri içerikler RTÜK tarafından sansürlenerek gösterilmediği belirtildi. Fakat NetFlix tarafından gelen açıklama doğrultusunda böyle bir sansür uygulamasının yapılmadığı belirtilirken, bundan sonra da benzer çizgi film, yapım ve animasyonlara da aynı şekilde sansür uygulamasının getirilmesi bekleniyor.

Genel kapsamda bu olaylar sadece Netflix ile sınırlandırılmadığı gibi, Blu TV ve diğer platformları da kapsıyor. Hatırlarsanız RTÜK 25 Eylül tarihinde tam 24 maddeden oluşan yeni yönetmeliği kamu oyu ile paylaşmış ve bu kapsamda kurallara uymayan platformlara engelleme ve sansürleme getirileceği belirtilmişti.

over the garden wall

İlk Hedef Çocuklar

Bu tür uygulamalarda ilk hedef her zaman çocuklar olduğu için, RTÜK küçük yaştaki çocukların sigara, alkol, uyuşturucu ve benzeri içerikleri izlemesi ve görmesi konusunda hassas davranmaya çalışıyor. Zira onların bilinçaltına yerleşecek olan bu kötü alışkanlıklar ilerleyen dönemlerde büyük sorunlara yol açabiliyor.

Önemli Güncelleme

Sonradan paylaşılan Netflix Türkiye resmi açıklamasına göre, belirtilen sansür iddialarına karşı herhangi bir değişiklik yapılmadığını, söz konusu yapımın yayın haklarının farklı bir içerik üreticisi tarafından satın alındığını ve yapımın Netflix‘e şuanda yer aldığı hali ile teslim edildiği bilgisi paylaşıldı.

Bu konuda da sizlere farklı ve yanlış bilgi vermemek adına edindiğimiz bilgiyi güncelleyerek paylaşıyor ve sansür uygulamasının gerçekleşmediğini belirtiyoruz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler