Perşembe, Mayıs 9, 2024

Rusya, Eurovision’dan Çıkarıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ukrayna’ya askeri birlikleriyle giriş yapan Rusya, işgal sonrasında çeşitli yaptırımlara uğramaya devam ediyor. Avrupa Yayın Birliği (EBU), Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaş ilan etmesinden sonra Eurovision Şarkı Yarışması ile ilgili bir takım açıklamalarda bulundu. EBU Yetkilileri yaptıkları açıklamalarda yarışmanın itibarını zedeleyebileceğinden ötürü Mayıs Ayı’nda İtalya’da gerçekleştirilecek olan yarışmaya Rusya’nın katılamayacağını resmi olarak duyurdu.

Şampiyonlar Ligi ve Formula 1 gibi spor organizasyonları ise Rusya’da düzenlenecek olan tüm etkinliklerini askıya aldıklarını açıklamıştı ki bir diğer kısıtlama da 10-14 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan 2022 Eurovision Şarkı Yarışma’dan geldi.

eurovision 2022
Rusya, Eurovision'dan Çıkarıldı! 2

Avrupa Yayın Birliği, ilk yaptığı açıklamada Rusya’nın yarışmaya katılımın engellemeyeceğini belirtmiş ve gerek kitlelerden gerekse ülkelerden çok sert tepkiler toplamıştı fakat bugün yaptıkları açıklamada geri adım atmayı tercih ettiklerini, Rusya’yı dev müzik etkinliğinden çıkarma kararını EBU üyelerinin fikirlerine danışılarak aldıklarını duyurdu.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler