Cuma, Nisan 26, 2024

Rusya Uzay Ajansı: Ülkemiz Yaptırıma Uğrarsa ISS, ABD veya Avrupa Birliği’ne Düşebilir!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Rusya Uzay Ajansı Roscosmos Genel Müdürü Dmitry Rogozin, Rusya ve Ukrayna arasındaki krize ilişkin bazı korkutucu açıklamalarda bulundu. Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği’nin Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) ile alakalı yürütülen projelerinde Rusya’ya uygulanacak ambargo durumunda ISS’in Avrupa veya ABD üzerine düşebileceğini söyledi.

RUA (Rusya Uzay Ajansı) Başkanı, Rus uzay programını etkileyecek olan herhangi bir yaptırımın sonucunda Uluslararası Uzay İstasyonu’nun, Amerika Birleşik Devletleri veya Avrupa’ya düşmesine yol açabileceği konusunda ültimatom verdi. Roscosmos’un (RUA) Genel Müdürü Dmitry Rogozin vermiş olduğu bir demeçte şu sözleri söyledi:

uluslararasi uzay istasyonu
Rusya Uzay Ajansı: Ülkemiz Yaptırıma Uğrarsa ISS, ABD veya Avrupa Birliği'ne Düşebilir! 2

‘Rus uzay ajansının yardımı olmadan Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nin Uluslararası Uzay İstasyonu’nu güvenli bir şekilde çalıştıramayabilir veya yere düşmesini engelleyemeyebilir’

Uluslararası Uzay İstasyonu hem NASA astronotlarına hem de Roscosmos kozmonotlarına ve ek olarak Avrupa Uzay Ajansı gibi diğer kuruluşlarının temsilcilerine ev sahipliği yapmakta olan araştırma merkezi olduğundan Rogozin, ISS güvenliği için RUA’nın desteğinin mecburi olduğunu savundu.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler