Cumartesi, Nisan 20, 2024

Ukrayna’dan Apple’a: Ürün ve Hizmetlerinizi Rusya için Durdurun!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ukrayna Hükümeti’nin Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, geçtiğimiz gün Cupertino merkezli teknoloji devi Apple’ın mevcut CEO’su Tim Cook’a gönderdiği bir açık mektupta ürün ve hizmetlerini Rusya’da durdurmasına ve Rusların App Store’a olan erişimini yasaklamasını istedi.

Yazdığı açık mektupta Fedorov, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında Rusya’daki kullanıcılara Apple hizmetleri ve ürünleri sağlamayı durdurmak için Apple’dan destek istediğini söylüyor.

Size sesleniyorum ve eminim ki sadece duymakla kalmayacak, aynı zamanda Ukrayna’yı, Avrupa’yı ve son olarak tüm demokratik dünyayı kanlı otoriter saldırganlıktan korumak için mümkün olan her şeyi yapacaksınız. Apple hizmetlerini ve ürünlerini Rusya Federasyonu’na tedarik etmeyi durdurmak için App Store’a erişimi engelleyin!

Bu tür eylemlerin, Rusya’nın gençlerini ve aktif nüfusunu, utanç verici askeri saldırganlığı proaktif olarak durdurmaya motive edeceğinden eminiz.

Apple’ın Rusya’da iPhone, Mac ve diğer cihazları sattığı özel bir web sitesi bulunuyor ve ayrıca Rusya’ya özel bir ‌App Store‌ da var. Amerika Birleşik Devletleri, şirketlerin belirli ürünleri Rusya’ya ihraç etmesini engelleyen yaptırımları zaten uygulamaya koydu.

Dün öğleden sonra, Apple CEO’su ‌Tim Cook‌, Ukrayna’daki durumla “derin endişe duyduğunu” ve Apple’ın “yerel insani yardım çabalarını destekleyeceğini” söyledi.

‌App Store‌ şu anda Rusya’da faaliyetlerine devam ederken, bankalara uygulanan yaptırımlara Apple Pay’de katıldı. Business Insider’a göre, beş büyük Rus bankası artık “Apple Pay” veya Google Pay hizmetlerini kullanamıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler