Perşembe, Nisan 25, 2024

Saldırıdan Sonra Youtube Ofislerinde Güvenliği Artırıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz günlerde  San Bruno, Kaliforniya YouTube ofisinde yaşanan silahlı saldırıdan sonra Twitter üzerinden bir açıklama metni yayınlandı. Konu ile ilgili olarak Youtube yetkilileri Dünya çapında güvenliğini artırmaya yönelik uzun vade de planlar yaptıklarını açıkladı.

 

Screenshot 1

Bu saldırı, Silikon Vadisi’nde giderek artan kötü içerikli ve partizan içerikli çevrimiçi davranışların etkilerinin şiddetli çevrimdışı eylemlere dönüşebileceğinin sinyallerini veriyor.YouTube’un bildirisi, Google’ın Twitter hesabından yayınlandı; Google’ın  YouTube’un dışında diğer Google hizmetlerinde güçlü güvenlik önlemleri uygulayıp uygulamayamayacağı henüz belli olmadığını söyledi. 39 yaşındaki saldırgan Nasim Aghdam’ı üç kişiyi ateş ettikten ve yaraladıktan sonra  bir kurşun yarasından öldü. Polis raporlarından, Aghdam’ın aile üyelerinden alınan ifadelerden ve kadının YouTube’daki ve diğer platformlardaki çevrimiçi davranışlarından da anlaşıldığı gibi sağlıklı bir insan gibi düşünmediğine kanaat getirilmekte. 

Aghdam’ın videolarının izlenmesinin düşük olması ve maddi anlamda sıkıntılar çekmesi üzerine bu eylemi gerçekleştirdiğini belirtildi.YouTube’nun bu açıklaması doğal olarak bu konulardan hiçbirini ele almıyor; bunun yerine kurbanlara, YouTube topluluğuna ve şirketin destek sağlamak ve çalışanların korunmasını iyileştirmek için önümüzdeki günlerde kullanıcı sözleşmesinde de güncellemelere gidebileğinin de sinyallerini vermiş oldu.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler