Cuma, Nisan 19, 2024

Takip Etmeniz Gereken YouTube Kanalları

Paylaş

silkroad gaminggentr

Öyle bir devirdeyiz ki hemen hemen herkes YouTube platformunda içerik üretmeye çalışıyor. İzleyici kesim olarak ise gerçekten güzel ve kendimize hitap edecek kanalı bulmak hiç kolay olmuyor. Özellikle Trend Videolar kısmını film & dizi fragmanları, eski bölümleri, yeni çıkan şarkılar gibi birçok şeyin işgal etmesinden dolayı işini iyi yapan kişiler bile karşılığını görmekte güçlük çekiyor. Bugün sizlere takip ettiğim ve takip etmekten hoşlanacağınızı düşündüğüm bir liste çıkartmak istedim.

Barış Özcan

barisozcan

YouTube tarafında biraz aktif biriyseniz duymamış, görmemiş olma ihtimaliniz olmasa da bu listede kendisini anmasam rahat edemezdim. Barış Özcan YouTube Türkiye’de işini düzenli olarak devam ettiren sayılı kişisel hesaplardan. Ayrıca ürettiği içerikler hem güncel hem de mutlaka bilinmesi gereken şeyler. Barış Özcan yaptığı işi  kısaca “Sanat, teknoloji, tasarım hakkında hikaye anlatıcılığı” olarak adlandırıyor.

Yağmur Arat

yagmurarat

Yağmur birçoğumuzun hayallerini süsleyen iş ile meşgul. Üniversiteden mezun olduktan sonra belli bir süre özel sektörde çalışmış fakat bunu daha fazla sürdüremeyeceğini düşünüp her şeyi arkasında bırakıp dünya turuna çıkmaya karar vermiş. Üstelik bunu bir sermayeye ihtiyaç duymadan yapabilecek cesareti bulmuş, ve başarmış! Yeni yerleri görüp, öğrenmeye meraklıysanız ve bunu (şimdilik) giderek gerçekleştiremiyorsanız Yağmur’u takip ederek hem ona destek olabilir hem de yeni yerleri keşfedebilirsiniz.

GMG Garage

gmggarage

Ankara’da faaliyet gösteren bir dükkana ait bu YouTube hesabında genel olarak araba kaplama üzerine videolar yayınlanıyor. Kanalda görünen yüz olarak şirketin sahibi Mustafa abi yer alıyor. Gerek samimiyeti gerekse aktardığı bilgiler ile videolar benim hoşuma gidiyor. Araba kaplanıyor derken sıradan araba kaplama videoları sanmayın, kaplanan arabaların neredeyse hepsi “lüks” olarak hitap ettiğimiz kısımdan! Yani kısacası arabalara biraz bile ilginiz var ise göz atmanızı öneririm. 

ARGONOMİ

pelinozturk

Yaptıkları işi tam olarak sınıflandıramayacağım fakat güncel konulardan tutun tarihte yara olmuş olaylara genel olarak eleştirel yaklaşım ile video hazırlayan bir platform. Sunucu Pelin Öztürk ses tonu ve yeteneği ile sizi tam bir profesyonel işin içerisine çekiyor ve çok bildiğinizi düşündüğünüz bir konu hakkında bile yeniden düşünmenizi gerektirebilecek bilgiler vermeyi ihmal etmiyor. Bir göz atmaktan zarar gelmez kesinlikle öneriyorum. 

YOREKOK

yorekok

“Bu kadar kanal var herkes video çekip birşey yapmaya çalışıyor. Hatta zaman zaman saçma sapan içerikler üretiliyor. Peki bunların önüne geçecek bir kanal yok mu?” diyenlerdenseniz, önüne geçemese de en azından eleştirileriyle güzel şekilde iğneleyen ağnıza geleni çekinmeden söyleyebilen bu kanalı kesinlikle takip etmelisiniz. Özellikle yapılan saçmalıklardan bıkmış kendinize de sizin gibi düşünen birini arıyorsanız muhtemelen bu kanalda aradığınızı bulacaksınız. 

Tabii ki de koskaca YouTube Türkiye’yi sıraladığım 5 isimle sınırlandırmak mümkün değil. Fakat bu yazımızda öne çıkarabileceğim 5 YouTube kanalını sizlere sundum, bu seriyi devam ettirecek zaman zaman hoşuma giden kanalları beğenilerinize sunacağım. Eğer sizinde takdir ettiğiniz, önereceğiniz kanal var ise yorum bölümünde bizimle paylaşabilirsiniz.

Ayrıca PCHocası YouTube kanalını henüz takip etmediyseniz buradan bizi takip etmeye başlayabilirsiniz!

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler