Çarşamba, Nisan 24, 2024

Samsung Galaxy Book Fold 17 Ortaya Çıktı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, bir süredir Windows 10X işletim sistemini çalıştırmasını beklediğimiz katlanabilen ekrana sahip standart 17 inçlik dizüstü bilgisayarlar üzerinde çalışıyor. Microsoft’un planları son zamanlarda elbette değişti Windows 10X projesini rafa kaldırarak yeni arayüze ve güncellemelere sahip Windows 11’e odaklanmak oldu.

Güvenilir sızıntı yapan Ice Universe, Samsung’un 17 inç ekran boyutuna sahip ve aynı zamanda katlanabilen bir dizüstü bilgisayar olan Samsung Galaxy Book Fold 17 üzerinde çalıştığını bildirmesiyle şirketin yeni projesinin detaylarına gün yüzüne çıkmaya başladı.

Her şey ilk etapta Ice Universe’ün Twitter hesabı üzerinden cihaza tipografi logonun paylaşmasıyla başladı ve ardından Ben Geskin’in ekte paylaştığı pazarlama görüntüleriyle her şey netlik kazanmaya başladı.

Pazarlama görüntülerine bakacak olursak tıpkı şirketin katlanabilir telefonları gibi yalnızca ekrandan oluşan cihaz ekran tarafında 17 inçlik OLED Sync teknolojisini kullanacak. Aynı zamanda şirketin son zamanlarda yine yeni nesil katlanabilen cihazlarında ortaya koyduğu menteşe sistemi sayesinde diğer ekranı bir laptop gibi belirli açılarda açık tutabilmemizi sağlayacağı gözüküyor.

Horseshoe Bend Projesi açıldı ve Horseshoe Bend Projesine aşina olan bir endüstri temsilcisi, “17 inçlik paneller Lenovo, Dell ve HP’ye standart ürünler olarak sağlanacak” dedi. “Katlanabilir panelin 2021’in sonunda seri üretime geçmesi bekleniyor.” Ekran, işlemci ve işletim sistemi standartlaştırılırken, dizüstü bilgisayarların diğer unsurları üreticilerin yenilik yapmasına açık olacak.

DisplaySearch ekibinden Ross Young’a göre dizüstü bilgisayarların 2022 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyordu, ancak Windows 10X’in rafa kaldırılması nedeniyle bu fütüristik cihazların piyasaya çıkış tarihi artık netlik kazanmış değil.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler