Pazartesi, Haziran 17, 2024

Samsung Galaxy M14 5G Tanıtıldı! Fiyatı ve Özellikleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung’un giriş seviyesi akıllı telefonlarına yeni modeller eklenmeye devam ediyor. Marka çok kısa bir süre önce merakla beklenen Samsung Galaxy M14 5G modeli için de duyurusunu yaptı. Giriş seviyesi için güzel bir akıllı telefon olacak olan M14 modelinin, tasarımsal anlamda da yeni nesli yansıttığını göreceğiz.

Söz konusu modelin teknik detaylarına geçmeden önce tasarım özelliklerini bir inceleyelim ve neler sunulduğuna bir bakalım.

Samsung Galaxy M14 5G Tasarımı Nasıl?

Yeni akıllı telefon modellerinde tasarım kısmında son nesle geçiş yapıldığı net bir şekilde anlaşılıyor. Su damlası çentik alanı olarak tanıdığımız çentik ekranını sunan akıllı telefonda sınıfında çok sık karşılaştığımız hafif çerçeveli tasarım yapısı da kullanılmış durumda.

Samsung Galaxy M14 5G

Telefonun arka kısmında ise ayrılmış alan sunmayan bir kamera bölümü var. Samsung, yeni amiral gemisi akıllı telefonlarda da kullandığı ek alan bulunmayan kamera bölümünü bu modelde de kullanmış.

Samsung Galaxy M14 5G

Arka kısımda üst üste sıralanan 3 kamera ve kameraların hemen yanında yer alan flaş ışığı dışında başka bir detayın olmadığını da eklemiş olalım. Giriş sınıf için düşünecek olursak, yeterli bir tasarım olarak değerlendirme yapabiliriz.

Samsung Galaxy M14 5G Teknik Özellikleri Nasıl?

Yeni akıllı telefonda sunulan teknik özelliklere baktığımız zaman ise tam da yukarıda söylediğimiz gibi giriş seviyesi bir modelle karşı karşıyayız.

Telefonun içerisinde yer alan işlemci Exynos 1330 serisi işlemci. Giriş seviyesi Samsung işlemci, 4 GB RAM ile birlikte geliyor. Standart diyebileceğimiz RAM seçimine karşın telefonun depolama alanı ise 64 GB ile 128 GB arasında değişiklik gösteriyor. Giriş seviyesi modellerde bile 64 GB standartlarının geçildiğini düşünecek olursak, 128 GB depolama alanı da iyi bir seçim olmuş diyebiliriz.

Gelelim ekran kısmına. Samsung, telefonlarında kullandığı ekranlarda iddialı bir marka. Genelde marka OLED serisi ekranları kullanıyor. Fakat bu durumda akıllı telefonun fiyatında da bir artış yaşanıyor. Haliyle giriş modellerinde LCD panelleri de sık sık görüyoruz. Yine Samsung Galaxy M14 5G akıllı telefon modelinde de benzer bir seçim yapılmış.

Samsung Galaxy M14 5G

Telefonda 6.6 inçlik PLS LCD panel kullanılıyor. Full HD+ çözünürlük değerinde 90 Hz yenileme hızına sahip olan LCD panel, yine kendi sınıfı için gayet iyi.

Gelelim Samsung Galaxy M14 5G modelinde yer alan kameralara. Telefonda 50 MP değerinde bir ana kamera yer alıyor. 1080p 30 fps kayıt yapan kameranın dışında 2 MP değerinde makro çekim kamerası da yine karşımıza çıkan bir diğer kamera. Bu kameralara ek olarak bir de derinlik sensörü var. Yani arka kamerada çok geniş sensörler gözüküyor olsa da aslında kameralar çok yüksek özelliklere sahip değil.

6000 mAh değerinde batarya, 5G desteği, Android 13 üzerinden OneUI 5 arayüzü gibi diğer özelliklerle beraber Samsung Galaxy M14 5G için açıklanan fiyat ise 222 dolar. Bu fiyatın giriş model için geçerli fiyat olduğunun da altını çizelim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler