Salı, Mart 19, 2024

Samsung Galaxy S10 5G, Hız Testinde 1Gbpsi Geçti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Perşembe günü ABD’de Verizon, 1300 dolardan Samsung Galaxy S10 5G‘u resmi olarak satışa sundu. Verizon’un oluşturduğu 5G ağında yapılan hız testinde cihaz 1098 Mbps hızını görüldü.

Verizon iletişim temsilcisi George Koroneos ağda ilk 5G’yi tamamen destekleyen akıllı telefon ile yaptığı testin sonucunu twitter hesabında paylaştı. Bu hız ile PUBG Mobile(1.86GB) sadece 26 saniyede indirilip telefona tamamen kurulabiliyor.

Daha Çözülmesi Gereken Birçok Sorunu Var!

Her ne kadar muazzam görünsede 5G’nin hala önünde katetmesi gereken çok uzun bir yol var. Bu hız çok kısıtlı alanlarda ve çok uzaklara gidemiyor malesef. Kurulan istasyonlar 2 evden öteye geçemiyor. Yani komple şehri kaplamak için çok fazla istasyon gerekecek ve en kötü yanıda sinyalin evlerin içine girmesi pek mümkün gözükmüyor.

Şehir İçinde Kullanımı Oldukça Güç!

Düşük frekanstaki sinyaller bina duvarlarından geçmede yükseğe oranla daha iyi. Ülkemizde de kullanılmakta olan LTE 600MHz kullanıyor. Bu frekanslardan daha yukarı ne kadar çıkarsanız binadan geçebilmesi daha da zorlaşıyor. Verizon 28GHz ve AT&T 39 GHz frekanslarında 5G ağı kullanıyor. Tahmin edeceğiniz üzere şehir içinde 5G’nin kesintisiz kullanılması yakın bir zaman için çok zor duruyor.
5G şuan için yüklemeyi desteklenmiyor. Yani şu anda piyasada sadece Moto Z3 ve Galaxy S10 5G telefonları 5Gyi sadece indirmek için, oldukça kısıtlı alanlarda kullanılacak.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler