Salı, Ekim 22, 2024

Samsung Galaxy S23 Özel İşlemcisi Ortaya Çıktı

Samsung Galaxy S23 serisi, birkaç gün sonra karşımızda olacak. 1 Şubat itibariyle telefonun tanıtıldığını göreceğiz. Tanıtıma günler kala iddialar da gelmeye devam ediyor. En son yeni akıllı telefonda yer alacağı söylenen özel işlemci ortaya çıktı.

Bu özel işlemci, telefonu diğer amiral gemisi akıllı telefonlardan ayıracak. Samsung bir adım daha öne çıkacak gibi duruyor.

Samsung Galaxy S23 ile Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy İşlemcisi Gelecek

Tanıtımdan hemen önce gelen yeni görseller, telefonda özel bir Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisinin kullanılacağını gösteriyor. Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy adıyla karşımıza çıkacak işlemci, temel mobil işlemcinin hız aşırtmalı özel versiyonu olacak.

Zaten Snapdragon 8 Gen 2 amiral gemisi bir işlemci. Birçok amiral gemisi Android akıllı telefonda da kullanılıyor. Fakat Samsung’un bu amiral gemisi işlemcisinin hız aşırtmalı özel versiyonunu kullanacağını görüyoruz.

BENZER:  Honor, Göz Takibi Sağlayan Yeni Yapay Zeka Teknolojisini Tanıttı

Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy

İddialara göre özel işlemci, hem saat hızı konusunda hem de grafik birimi konusunda daha iyi olacak. Standart işlemci 3.2 GHz tepe frekans değerine kadar çıkarken, Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy ise 3.36 GHz saat hızlarına çıkacak deniyor.

Aynı şekilde mobil grafik biriminde de bir hız artışı olacak. Adreno 740 GPU birimi sabit olmasına karşın, daha fazla hız haliyle daha yüksek performans değeri karşımıza çıkacak.

Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy

Tabii ki telefon tanıtılana kadar detayları bilemeyeceğiz ama Samsung Galaxy S23, bu özelleştirilmiş işlemciyi sunmak için bazı ekstra noktalara da dikkat etmeli. En büyük sorun ise ısınma sorunu olur diye düşünüyorum. Daha yüksek güç, haliyle daha fazla ısı demek.

Telefonları serin tutmak adına Samsung’un yeni çözümler sunması söz konusu olabilir. İşte bu detayları da tanıtımdan sonra göreceğiz.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler