Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Samsung Galaxy A54 için Teknik Özellikler Gözüktü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung, amiral gemilerini yenilediği gibi orta segment modellerini de yenilemek için çalışmalara başlamış durumda. Markanın orta segment için en iyi akıllı telefonlarından birinin ise Samsung Galaxy A54 modeli olması bekleniyor. Bir amiral gemisinden bekleneni vermeyebilir ama telefon için gelen son sızıntı, kendi sınıfı için iddialı bir model ile karşı karşıya olacağımızı göstermekte.

FCC sitesine dayanan sızıntıda, SM-A546E kod adıyla yer alan akıllı telefon için beklenen özelliklerden söz edelim. Bakalım hangi özellikler sızdırılmış?

Samsung Galaxy A54 Özellikleri Nasıl Olacak?

Yeni akıllı telefonda kullanılması beklenen işlemciden başlamak gerekiyor. FCC sitesine göre telefonda yer alacak olan bu işlemci Exynos 1380 serisi işlemci olacak. Samsung imzasını taşıyacak yeni işlemci, RAM kısmında ise 6 GB RAM ile desteklenecek.

Muhtemelen 128 GB depolama alanı da sunacak olan Samsung Galaxy A54, asıl farkını ise ekran kısmında gösterecek. Orta sınıflara dahil edilmesine karşın telefonda Super AMOLED ekran göreceğiz.

Samsung Galaxy A54

Biliyorsunuz Samsung ekran konusunda çok iddialı bir marka. Genelde telefonlarında da AMOLED ekranlarını kullanmayı tercih ediyor. Yine böyle bir durum olacak ve marka Super AMOLED ekran ile kendini gösterecek.

6.5 inç boyutunda olması ve Full HD+ çözünürlük değeri sunması beklenen ekranın, yenileme hızı kısmında ise 120 Hz sunacağını ekleyelim. En azından sızıntıda söylenen değer bu.

Samsung Galaxy A54

Bu değerle beraber telefonun mobil oyuncular için de ideal modellerden biri haline gelebileceğini söyleyebiliriz. Tabii ki her şeyden önce tanıtımı görmek lazım. Tanıtım sonrasında daha fazla yorum yapabiliriz.

Kameralar için Beklentiler Neler?

Samsung Galaxy A54 modelinde yine üçlü kamera kurulumu olacağı söyleniyor. Ana kamera 50 MP değerinde OIS destekli bir kamera olacak ve bu kameraya 12 MP değerinde ultra geniş açı kamerası ile 5 MP değerinde makro çekim kameraları eşlik edecek.

Selfie yani ön kamera için ise standart olan 32 MP değerinde kamera kullanılmaya devam edecek. Tabii ki burada yazılımsal bir özelleştirme olur mu bilemiyoruz.

5000 mAh değerinde batarya, OneUI 5.0 arayüz gibi artıları da olacağı söylenen telefonun tanıtımı da çok yakın diyebiliriz. Ama resmi tanıtım tarihi şu an açıklanmış değil. Bu nedenle biraz daha beklememiz gerekecek. Tabii ki bu modellerde fiyatı da çok merak ediyoruz. Fiyat için de biraz daha sabır diyelim. 🙂

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler