Cumartesi, Nisan 20, 2024

Samsung’dan Apple’a Tarihi Ayar: Siri Geliştiricisini Satın Aldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung, Apple‘ın akıllı telefonlarında kullanmış olduğu kişisel asistanı olan Siri‘nin yapımcısını satın alacağı gündeme adeta lap diye düştü. Siri‘yi geliştiren Viv Labs isimli ekip, bundan böyle Samsung firması için çalışacak.

Siri’yi Tokatlar mı ?

Olaylar şuan için farklı cereyan etse de, Apple’ın Siri’sinin pabucu dama atılmaya hazırlanıyor. Malumunuz Google’ın Asistan’ı, Microsoft’un Cortana’sı ve Apple’ın Siri’si varken Samsung dımdızlak ortaya geziyordu. Artık canlarına tak etmiş olsa gerek ki, parayı basıp Siri‘yi geliştiren firmayı satın alma kararına vardılar. Eğer satın alma başarılı bir şekilde gerçekleştirilirse, Apple kendi silahı ile vurulmuş olacak.

Viv Labs firması bundan bir kaç ay önce TechCrunch Disrupt 2016 etkinliğinde Viv adını verdikleri gelişmiş asistan uygulamasını piyasaya sunmuştu. Siri ile karşılaştırıldığında yanına bile yaklaşamayacak olan çok daha gelişmiş asistan, ne sorulursa sorulsun mantık çerçevelerini zorlayarak her şeye yanıt veriyordu. Hal böyle olunca Samsung firması da Viv Labs ile görüşerek bu asistanı yeni akıllı cihazlarına entegre etmek için iletişime geçti.

samsung-viv-labs
Satın alma işlemi şuanda hangi tarihler arasında gerçekleşecek kesin değil. Fakat Viv’in 2017 yılının başlarında tamamen Samsung‘a çalışması gündemde. İlk akla gelen cihaz ise Galaxy S8 oluyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler