Perşembe, Nisan 25, 2024

Seagate Sabit SSD Sürücüsünü Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bilgisayar dünyasının önde gelen depolama birimi üreticilerinden Seagate, tüketici odaklı sabit SSD disklerini duyurdu. 

PC dünyasında söz konusu depolama ise, birbirinden farklı firmalar görebilmek mümkün. Seagate de depolama alanında faaliyet gösteren ve hepimizin yakından tanıdığı dev bir firma. Daha önce geleneksel depolama yöntemi olan HDD türünde Barracuda modelleri ile popüler olan şirket, gelişen SSD teknolojisini tüm tüketicilere sunmaya hazırlanıyor.

SSD teknolojisi artık gizemli, bilinmeyen ve ulaşılamaz bir teknoloji olmaktan çok uzak. Artık hemen hemen her bütçeye uygun bir ürün bulabileceğiniz SSD’ler, şimdiye kadar işletim sistemleri için kullanılan yan diskler olarak görev alıyordu. Yani büyük dosya yedeklerini çoğu kullanıcı, yine HDD diskleri üzerine depoluyor. 

Seageate, yeni geliştirdiği SSD diskleri ile artık daha fazla SSD depolama alanı sunuyor. HDD ürünlerini gördüğümüz Barracuda serisi, artık Barracuda SSD olarak genişleyecek. Yeni Barracuda modelleri, NVMe’lerden ziyade basit bir SATA sürücüsü olarak sunuluyor. Daha çok geleneksel HDD kullanılan tüketicileri odağına alacak olan bu seri çok farklı kapasitelere sahip.

seagate ssd

Yeni Barracuda SSD’ler, yüksek yazma ve okuma hızları ile geliyor ve 250GB ile 2TB arasında depolama kapasitesi sunuyor. Üstelik yeni serinin çok pahalı olmayacağı belirtilirken fiyatlandırma bazında da en küçük model olan 250GB’ın 74$, 1TB olan modelin ise 229.99$ olacağı belirtiliyor. Tabii ki bu fiyatlandırma Amazon üzerinde gösterilen fiyatlar. 

Şimdilik ufak bir stokun satışa sunulduğu yeni Barracuda SSD modelleri, Eylül ayından itibaren tüm dünyada geniş bir şekilde tüketiciye sunulacak. Ülkemizdeki fiyatlandırma konusunda ise kesin bir şey söylemek güç zira doların o döneme kadar ki kuru, fiyatları etkileyecektir

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler