Cumartesi, Nisan 20, 2024

Silicon Power Ürün İncelemeleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında bugün, ülkemiz piyasasına giriş yapan Silicon Power‘ın RAM ve SSD modellerini inceliyoruz.

Silicon Power, 2003 yılından beri bilgisayar dünyası için çeşitli bellek ve veri depolama çözümleri üreten bir firma. Dünya genelinde sayısız ülkede resmi olarak faaliyet gösteren SP, geçtiğimiz yıllara kadar ülkemizde de faaliyet gösteriyordu. Ancak faaliyetlerini geçici olarak sonlandıran firma, bu yıl yeni bir yapılanma ile ülkemiz pazarına resmi şekilde tekrardan dahil oldu. Bizlere de yeni ürünlerini test etmek amacı ile gönderdiler ve ofisimizde bu ürünleri sizlerle beraber incelemeye koyulduk.

Silicon Power Turbine Gaming RGB RAM

İlk ürünümüz, sistem belleği yani RAM’ler. Silicon Power Turbine Gaming RGB model bu RAM’ler, çift halinde geliyor. Elimizdeki model, iki adet 8 GB olmak üzere toplam 16 GB kapasiteli kit. Bu bellekler, siyah ve gri olmak üzere iki farklı renk ile sunuluyor. Tasarım olarak son derece başarılı bir yapıda olan bellekler, RGB aydınlatma desteğine de sahip.

silicon power 006

Teknik tarafta bellekler, 3600 MHz frekans hızında çalışıyor. CL18 gecikme değerine sahip olan bu modelin çeşitli varyantları da mevcut. Diğer varyantlarda RGB olmayan tasarım, tekli kanal yapı ve 2666 MHz ile 3600 MHz arası değişen frekans hızları seçenekleri bulunuyor. Elimizdeki modelin satış fiyatı 1200 TL bandında bulunurken, seçilen varyanta göre bu fiyat artıp azalabiliyor.

silicon power 008

Silicon Power Ace A55 SATA SSD

İkinci ürünümüz, depolama tarafında SSD çözümü olarak karşımıza çıkıyor. SP Ace A55 isimli bu SATA SSD’miz, standart 2.5″ inç boyutunda ve SATA bağlantı arabirimini kullanan yapı ile geliyor. Son derece sade siyah bir tasarıma sahip olan SSD, teknik tarafta 64GB ile 2TB arası kapasiteli modellere sahip. Elbette tüm kapasiteler ülkemiz içerisinde henüz satışta değil. Elimizdeki modelde kapasite 256GB boyuta sahip.

silicon power 002

SATA SSD’ler, hız tarafında HDD ile aynı arabirimi kullansalar dahi daha hızlı çalışıyorlar. Ancak M.2 SSD kadar hızlı olamadıklarını biliyoruz. Bu modelde okuma hızı 560 mb/s, yazma hızı ise 530 mb/s olarak belirtiliyor. Bu değerler, piyasada gördüğümüz diğer ünlü SATA SSD modelleri ile neredeyse aynı çünkü bu hızların en büyük belirleyicisi SATA bağlantı arabirimi.

silicon power 004

Silicon Power P34A60 M.2 SSD

Son ürünümüz, bir önceki SSD modelimizin daha hızlı bağlantı arabirimine sahip olan P34A60 M.2 modeli. Bu SSD modelinde de teknik tarafta daha yüksek değerler görüyoruz. Öncelikle depolama kanadında 128GB ile 2TB arasında değişen bir kapasite çeşitliliği mevcut. Bellek hızı tarafında ise 2200 mb/s okuma 1600 mb/s yazma hızları dikkat çekiyor.

silicon power 001

Elimizdeki model, 256GB kapasiteye sahip ve tasarım tarafında standart bir M.2 tipinde geliyor.. Üzerinde herhangi bir soğutma bloku ya da farklı bir koruyucu taşımıyor. Etiketin altında, depolamanın dört farklı bellekle bölüştüğünü gördüğümüz bellekler ve bir adet denetleyici bizleri karşılıyor.

silicon power 007

Performansa biraz daha değinecek olursak SSD, son derece hızlı bir yapıya sahip. Yani belirtilen okuma ve yazma hızlarını günlük kullanımda kullanıcıya sunabiliyor. Yaptığımız dosya kopyalama testinde disk, 11 GB boyutundaki dosyayı kendi içerisinde böldüğümüz diğer diske 20 saniyede kopyaladı. Windows yükleme hızı tarafında ise 15 saniyelik bir süreye ulaştı.

silicon power 010

Hocanın Yorumu

Silicon Power markası, dünya çapında birçok pazarda iyi bir konumda olan güçlü bir firma. Bu ve bunun gibi birçok firmayı ülkemizde resmi olarak bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. Nihayetinde hem daha fazla alternatifimiz oluyor hem de dünya ile aynı anda aynı ürünlere erişebilmemiz kolaylaşıyor. Bu minvalde ülkemize tekrar giriş yapan SP ekibine hoş geldiniz diyoruz.

ustun performans tasarim editor tavsiyesi odul 2021

Ürün tarafına gelecek olursak, deneyimlediğimiz ürünler son derece başarılı ürünler. Önümüzdeki sistem rehberlerinde kendilerine sık sık yer vereceğimizi düşündüğümüz bu ürünleri elbette siz değerli takipçilerimize de önermekten geri düşmeyiz. Umarız SP, ilerleyen dönemde ürün gamını biraz daha genişleterek daha fazla alternatif oluşturabilir.

Son olarak incelemesini gerçekleştirdiğimiz bu ürünlerin ikisini siz değerli takipçilerimize hediye edeceğiz. Bunun için yapmanız gerekenleri anlattığımız ve ürünlere yakından baktığımız inceleme videosunu izlemenizi tavsiye ederiz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler