Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Sıvı Soğutmaya Sahip Akıllı Telefon OnePlus 11 Concept!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bilgisayarlarda çok sık gördüğümüz sıvı soğutma sistemleri artık akıllı telefonlara taşınıyor. OnePlus’ın geliştirdiği yeni akıllı telefon, kendi içerisinde özel bir sıvı soğutma sistemiyle beraber geliyor. OnePlus 11 Concept adıyla duyurulan yeni akıllı telefon sektördeki dengeleri de değiştirecek diyebiliriz.

Peki tam olarak telefonun içerisinde nasıl bir sistem var? Yeni bir amiral gemisi modeli olarak sunulacak mı?

OnePlus 11 Concept ile Akıllı Telefonda Sıvı Soğutma

Son amiral gemisi akıllı telefon modeli OnePlus 11 üzerine hazırlanmış olan Concept modeli, Active CryoFlux olarak adlandırılan özel bir sıvı soğutmaya sahip.

Sistem bir dizi tüp üzerine kurulu. Bu mini tüplerin içerisinde yer alan soğutucu sıvı, sadece 0,2 santimetrekarelik bir pompa ile kontrol ediliyor ve soğutucu sıvının rahatça tüpler üzerinde dolaşması sağlanıyor.

OnePlus 11 Concept

Telefonun bu yeni sistem sayesinde özellikle ağır yüklerde ekstra bir soğutma performansı elde edilmiş oluyor. OnePlus tarafından paylaşılan verilere göre bakacak olursak şimdilik sıvı soğutucu, oyunlarda 2.1 dereceye kadar ısıyı düşürüyor.

OnePlus 11 Concept

Evet çok yüksek bir ısı düşüşü değil ama bu derecelerin bile mobil oyun performansına etki edeceği kesin diyebiliriz. Ayrıca henüz OnePlus 11 Concept için ilk versiyon. Henüz akıllı telefon prototip aşamasında.

Zaten bu yüzden teknik özellikler için de açıklama gelmedi. Sadece yarı saydam bir tasarımla beraber telefonun tasarım yüzünü gördük. OnePlus bu konuda daha önemli geliştirmeler planlıyor olabilir. Gelecek planlarını şu an için bilemiyoruz ama akıllı telefonlarda da sıvı soğutucu dönemi yakın gözüküyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler