Cuma, Mart 29, 2024

SK Hynix GDDR6 Yongalarının Teknik Özelliklerini Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bundan iki hafta önce SK Hynix tarafından GDDR6 teknolojisinin 2018 yılında geleceği konusunda ufak bir makale hazırlayıp fikirlerimizi paylaşmıştık. Bugün ise GTC 2017‘de Hynix firması ekran kartları için GDDR6 yongaları hakkında ilk teknik özellikleri duyurdu. Dilerseniz biraz daha derinlere inerek bizleri neler bekliyor yakından göz atalım.

GDDR6, GDDR5’ten İki Kat Daha Hızlı

GTC 2017‘de gösterilen demolar 8 GB olduğu gibi, veri tarafında 16 GB’a kadar kapasitelerden söz ediliyor. GDDR5X‘e benzer bir şekilde, GDDR5’in 8 GB/sn’den daha hızlı veri hızlarına göz atıyoruz. Şuanda en hızlı yonga olarak bilinen G5X’ler, 12 Gbps veri hızında performans sunuyor. Ancak GDDR6’nın bu hızlara göre iki kat daha hızlı olacağı SK Hynix tarafından onaylandı.

2018 yılında bir sürpriz olarak Nvidia‘nın GDDR6 teknolojisi ile birlikte GTX 2070 ekran kartlarına geçeceği konuşuluyor. Zira bu iddiaların arkası gerçekten var. GDDR teknolojisi halen uygun maliyetli olduğu gibi, HBM’den çok daha büyük bir avantaja sahip. Aynı zamanda ürün geliştirmeyi kolaylaştırdığı için firmaların da işine geliyor.

SK Hynix GDDR6 teknolojisi 002

Umarız hem Nvidia hem de AMD, şuanda GDDR5 çözümleri tarafından işgal edilen pazarı bir an önce değiştirerek yeni serileri hayata geçirir. Bu durum diğer kartların ucuzlamasını sağlarken, öte yandan da planlı bir şekilde giden bu çalışmalar için 8K teknolojisine göz kırpmış olacak. Ancak bu durum yurt dışı için geçerli biliyorsunuz. Türkiye’de hala oyunlarda 4K keyfini yaşayabilen oyuncu sayısı bir hayli az. 

GDDR6 teknolojisinde bizleri 16 Gbit / sn hızların yanı sıra, 8 GB modeller bekliyor olacak. Yine 384 bit bant genişliğine sahip bir bellek arayüzünün yanı sıra, maksimum bellek bant genişliklerinin 768 GB /sn ulaştırılacağı söyleniyor. Bir de Nvidia’nın 2018 ilk çeyreğinde HBM2 referans alarak 4096 bite geçeceği söylentiler arasında yer alıyor.

SK Hynix GDDR6 teknolojisi

SK Hynix GDDR6 teknolojisi 003

SK Hynix GDDR6 teknolojisi 004

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler