Cuma, Nisan 26, 2024

Snapdragon 780G İşlemcinin Duyurusu Yapıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Qualcomm, yarı iletken çip sıkıntısına rağmen son dönemde çok iddialı mobil işlemciler duyurdu. Snapdragon 888 amiral gemisi, Snapdragon 870 güçlendirilmiş seri derken şimdi de Snapdragon 780G modeli ortaya çıktı.

Çok detaylı resmi bir tanıtım gerçekleştirilmedi ama yeni işlemci için ilk detaylar duyuruldu.

Snapdragon 780G amiral gemilerine yakın olacak

Sızıntılara göre yeni işlemciler amiral gemisi olmayacak deniyordu. Yani Snapdragon 888 seviyesinde bir işlemci olmayacak ama yakın bir performans sunulacak iddiası vardı. Öyle de oldu çünkü yeni işlemci 5 nm üretim sürecinden geçen iddialı bir seri.

Bağlantı desteği konusunda amiral gemisi modelleri yansıtan bir işlemci FastConnet 6900 sistemini kullanıyor ve Wi-Fi 6e desteği getiriyor.

Modem kısmında da 5G destekli bir modem olan Snapdragon X53 5G tercihi yapılmış. Bu da demek oluyor ki yüksek performanslı 5G bağlantısı desteklenecek. Söylenen 3 Gbps indirme hızının sunulduğu.

Snapdragon 780G 

Çekirdek kısmına geçtiğimizde de yine 8 çekirdekli yapıya yer verildiğini anlıyoruz. İşlemcide 2 adet Cortex-A78 performans çekirdeği var ve 2.4 GHz saat hızı sunuluyor. Diğer 6 çekirdek ise 1.8 GHz hızında Cortex-A55 çekirdekleri.

Bunların yanında Adreno 642 GPU birimi ve Spectra 570 görüntü sinyal işlemcisinin kullanıldığı da açıklanan bilgiler arasında.

Snapdragon 780G modelinin kullanacak olan ilk akıllı telefonun ise Xiaomi Mi 11 Lite olduğu da iddia ediliyor. Muhtemelen bu telefonun tanıtımında işlemci hakkında daha fazla detay verilecektir.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler