Cuma, Mart 29, 2024

Snapdragon X70 5G Tanıtıldı: Neler Sunuyor?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli çip üreticisi Qualcomm, entegre yapay zeka işlemcisine sahip dünyanın ilk 5G modemini resmi olarak MWC’de tanıttı. Yeni Snapdragon X70 5G modeminde bulunan yapay zeka, uyarlanabilir anten ayarlama, ağ seçimi, mmWave ışın yönetimi ve kanal durumu geri bildirimi gibi bir dizi görevde yardımcı rolünü üstlenecek.

Snapdragon X70, telekominikasyon ağları arasında evrensel uyumluluk için 600 MHz’den 41GHz’e kadar her ticari 5G bandını destekleyebilen tek modem olarak tanımlanıyor. Çip, “fiber benzeri tarama hızları ve gecikme süresi” sunabilmek için 10Gbps’ye kadar teorik indirme hızlarına sahip olduğundan hız bölümünde herhangi bir düşüş yok.

Entegre yapay zeka 28 kat daha iyi kapsama alanı sunuyor

Tabii ki, özellikle 5G’nin daha yeni yeni yaygınlaştığı ve kullanılmaya başlandığı gerçeği göz önüne alındığında, günlük kullanım performansı bu sayının altına düşebilecektir bu yüzden beklentileri fazla yüksek tutmamak gerekir.

Qualcomm’un Ürün Pazarlama Müdürü Nitin Dhiman, San Francisco’daki 39 GHz mmWave sisteminde yaptıkları testlerde yapay zeka biriminin 28 kat daha iyi kapsama alanı sağladığını belirtti.

Şirketin 2022 yılının ikinci yarısında müşterilere Snapdragon X70 5G’yi örneklemeye başlaması bekleniyor ve bu modeme sahip ilk akıllı telefonların/tabletlerin yıl sonuna kadar piyasaya sürülmesi hedefleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler