Perşembe, Nisan 25, 2024

Son Dakika: “WhatsApp İlk Kez Geri Adım Attı ve Tarih Değişti”

Paylaş

silkroad gaminggentr

WhatsApp yeni gizlilik sözleşmesi, günlerdir tartışılıyor. Kullanıcıların bilgilerinin işleneceğinin ortaya çıkmasıyla beraber tartışmalara neden olan gizlilik sözleşmesi, Rekabet Kurumu’nun bile gündemine alınmıştı.

Uygulama için soruşturma açılmasına karar verilmiş ve sürecin inceleneceği söylenmişti. Tüm bu süreçte ise WhatsApp sürekli kullanıcı kaybetmeye devam etti. Tepkileri dindirmek için ardı ardına açıklamalar yapılsa da sonuç değişmedi. Kullanıcı kaybetmeye devam eden Facebook, sonunda ilk geri adımını attı.

WhatsApp yeni gizlilik sözleşmesi ertelendi!

Yapılan son dakika açıklamasına göre yeni gizlilik sözleşmesi ertelendi. Resmi blog üzerinden açıklama yapan yetkililer, alınan güncelleme kararının kafa karışıklığına neden olduğunu ve birçok kullanıcıyı endişelendirdiğini belirtti.

Açıklamada kullanıcıların endişelerini gidermek ve yapılan değişiklikleri daha iyi anlamalarını sağlamak için, erteleme kararının alındığı vurgulanıyor. Buna göre “8 Şubat tarihinde hiç bir kullanıcının hesabı silinmeyecek ya da askıya da alınmayacak.”

WhatsApp yeni gizlilik sozlesmesi e1610743127373

Kullanıcılar yeni gizlilik sözleşmesini kabul etmemiş olsa da 8 Şubat tarihinden sonra uygulamayı kullanmaya devam edecekler. Bu arada yeni gizlilik sözleşmesi tamamen iptal edilmedi. 8 Şubat olan tarih ertelendi ve 15 Mayıs 2021 olarak yeniden güncellendi.

Facebook’un belirttiğine göre 15 Mayıs tarihine kadar kullanıcıların yeni sözleşmeyi daha iyi anlaması sağlanacak. Bunun için ek açıklamalar gelecektir ya da farklı bir şekilde Facebook ne yapmak istediğiniz anlatacaktır. Bakalım bekleyip göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler