Perşembe, Mayıs 2, 2024

Son Kaleyi Kaybettik: Twitter Artık Bir Video Platformu Oluyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günümüz sosyal medya platformu devlerinden Twitter, kısa formatlı yazı paylaşmak üzere kurulmuş bir girişimdi fakat son zamanlarda duyurduğu yeni özellikler ile platform artık tıpkı rakipleri gibi video işine odaklanmaya başlamış. Instagram’ı kaybettiğimiz gibi Twitter’da yavaştan elden gidiyor.

Musical.ly uygulamasını satın aldıktan sonra ilk kez 2015 yılında yayımlanan videolu sosyal medya platformu TikTok, piyasaya sürüldüğü günden bu yana sosyal medya platformu anlayışını değiştirmeye başladı. Kısa metraj video platformu olarak çıkış yapan TikTok artık sosyal medyanın öncüsü konumunda zira Facebook’tan YouTube’a herkes kısa ve uzun video yayını yapma derdinde.

Twitter’da artık bir video izledikten sonra önerilen diğer videoları izleyebileceksiniz.

twitter videos 2
Son Kaleyi Kaybettik: Twitter Artık Bir Video Platformu Oluyor! 3

Twitter’ın Perşembe günü yayımladığı blog yazısı ile birlikte yeni bir video özelliği kullanıma sunuldu. Platform içerisinde paylaşılan videoların her yıl toplamda milyarlarca kez izlendiğini ve bu sebepten ötürü “Neler olup bittiğini izlemek ve bulmayı daha kolay yapmak” istediklerini belirterek video tarafında iki yeni özellik kullanıma sunduklarını belirttiler.

Twitter’ın video oynatıcısı artık tıpkı TikTok ve Instagram gibi

twitter video
Son Kaleyi Kaybettik: Twitter Artık Bir Video Platformu Oluyor! 4

Yenilenen oynatıcı içerisinde artık spesifik olarak bir video izlemek istediğinizde tıpkı Instagram Reels ve TikTok tarafında olduğu gibi aşağıya kaydırdıkça yenisi gelecek videolar sizleri karşılıyor olacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler