Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Sony: PlayStation 5’e Ulaşmak Kolaylaşacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sony, yeni bir konsol çıkardığı zaman mutlaka ilgi odağı olmayı başarıyor. PlayStation 5 için de bu durum geçerli oldu. Fakat yeni konsol, pandemi dönemi ile gelen çip sıkıntısı nedeniyle ilgiyi taşıyamadı.

Çok fazla ilgi gören konsollarda ciddi bir stok sorunu ortaya çıktı. Ülkemizde ve Avrupa başta olmak üzere birçok bölgede konsollara ulaşmak bir hayli zordu. Fakat Sony’nin paylaştığı son blog gönderisini değerlendirecek olursak artık stok sorunları da ortadan kaldırılacak.

PlayStation 5’e Ulaşmak Daha Kolay Olacak

Geçtiğimiz gün yapılan blog gönderisinde küresel stok sıkıntılarından söz eden Japon devi, sıkıntılı bir süreç atlatıldığını resmen kabul etti.

Fakat bu sıkıntılı dönemin büyük ölçüde geride kaldığı da belirtiliyor. Aynı blog gönderisinde artık PlayStation 5’e daha kolay ulaşılacağı söylendi.

Kaçırmayın: Sony Türkiye’ye Veda mı Edecek?

Yaşanan stok sorunları büyük ölçüde giderilmiş gibi duruyor. Hatta Sony; Almanya, ABD, Belçika, Hollanda, Fransa, İngiltere, Belçika ve Lüksemburg’da yaşayan oyuncuların yeni oyun konsollarını direkt olarak PlayStation çevrimiçi mağazasından alabileceklerini de belirtti.

PlayStation 5

Türkiye’de Durum Ne?

Ne yazık ki Türkiye için bir şey söyleyemiyorum. Zira bir süredir ortalarda dolaşan iddiaları da biliyoruz. İddialara göre Sony’nin Türkiye’den çekilmesi durumu söz konusu. PlayStation bölümünün de bundan etkilenebileceği söyleniyor. Hatta güncel iddialarda Türkiye’deki PlayStation tarafının Dubai tarafına taşınacağı bile söylenmekte.

Ülkemizdeki PlayStation 5 stok sorunları da çözülmüş değil. Bu son iddialar da doğru çıkacak olursa ne olur bilemiyoruz. Artık bekleyip göreceğiz. Biz şimdilik Sony’nin blog gönderisini şuraya ekleyelim. Türkiye durumu da yakında netleşir diye umut ediyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler