Cuma, Nisan 26, 2024

Sony PlayStation 5’i Doğruladı: 2020 Yılında Piyasaya Sürülecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Kontrol kolundaki gümbürtü yerini yeni dokunsal geri bildirim teknolojisine bırakacak; Sevgili Sony beyciğim internette bir hayli dolaşan PlayStation 5 isminin bir sonraki nesil oyun konsolunda olacağını doğruladı ve önümüzdeki sene “Holiday 2020” sloganı ile çıkacağını söyledi.

Şirket ayrıca PlayStation 5 kontrol kolunda yapacağı birkaç değişiklik olduğunu açıkladı. Bunların arasında, Sony’nin orijinal PlayStation’dan bu yana kullanmakta olduğu mevcut Rumbie teknolojisi yerini “daha geniş bir geri bildirim yelpazesi” sunacağına söz verdiği yeni dokunsal geri bildirim teknolojisine bırakacak.

Oyun Kolu USB-C Destekli Olacak

Wired, bir prototip PlayStation 5 oyun kolunun PlayStation 4’ün DualShock 4 koluna oldukça çok benzediğini belirtti ancak Sony henüz bu oyun kolunu DualShock 5 olarak adlandırmaktan kaçıyor.

Sony Interactive Entertainment CEO’su Jim Ryan ve PlayStation 5 sistem mimarı Mark Cerny yaklaşan donanım hakkında bazı ek ayrıntılar verdi. “GPU donanımında ışın izleme ivmesi var,” dedi. Cerny, şirketin orijinal ışın izleme desteği açıkladığını ve Sony’nin yönetimi için hilelere başvurabileceğinin endişelerini ortadan kaldırdığını söyledi.

PlayStation 5’in standart 100 GB Blu-ray diskleri kullanacağı da doğrulandı – Sony daha önce konsolun bir disk sürücüsü sunacağını onaylamış idi – ancak tüm oyunların bu süre zarfı içerisinde dahili SSD’ye kurulması gerekiyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler