Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Sony, PS5’için Yeni Yol İzleniminde!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz gün sizlerle paylaşmış olduğumuz PS5’in satışlarında düşüşlerin yaşandığı durum sonrası Sony yetkililerinden yeni bir açıklama daha geldi.

Bir önceki açıklamalarında franchise oyunlarının belirlenen mali süreç içerisinde çıkarılmayacağı söylendi. Şimdi ise Sony, CEO değişikliğine gidiyor.

ps5 img 3 jpg

Sony şirketinin CEO’su Jim Ryan emekliliği sebebi ile önümüzde ki aydan itibaren görevini tamamlamış olacak. Bu sebepten ötürü yerine geçici bir süreliğine kıdemli başkan Hiroki Totoki üstlenecek.

Bu durum hakkında yaptığı açıklama ise şu şekilde;

SIE’nin başkanı olduğumdan bu yana dört ay geçti. SIE’nin bulduğum en büyük sorunu, yaptıkları işin büyümeye, sürdürülebilir kar elde etmeye ve birimin tamamı için daha yüksek marjlara nasıl dönüştürüldüğüne dair derin bir anlayışa sahip olmamalarıdır.

Yapmış olduğu açıklamaya baktığımız zaman önemli değişikliklerin yer verileceği düşünülüyor.

Bir diğer açıklamasında ise konsol oyunlarının aynı zamanda PC ve diğer platformlarla birlikte ilerlemesi şirketin kar marjına ve sürdürülebilirliğini arttıracağını dile getirdi.

ps5 img 1 jpg

PS oyunlarının her ne kadar PC’ye sunulsa dahi uzun bir süre sonra oyuncular ile buluşuyor bu durumun kar marjına zarar verdiğini düşünen Totoki’nin bir diğer açıklaması ise;

Geçmişte konsolu popülerleştirmek istiyorduk ve 1. parti oyunların asıl amacı PlayStation konsolunu popüler kılmaktı. Doğru ama bunun bir sinerjisi de var. Dolayısıyla, yalnızca konsolumuzla değil aynı zamanda bilgisayarlar gibi diğer platformlarda da güçlü birinci taraf içeriğiniz varsa, 1. taraf çoklu platformla büyütülebilir ve bu, işletme kârının artmasına yardımcı olabilir. Bu da proaktif olarak üzerinde çalışmak istediğimiz başka bir konu.

Şahsen ben marjların iyileştirilmesi için fırsatların mevcut olduğunu düşünüyorum, bu nedenle marj performansımızı iyileştirme konusunda agresif davranmak istiyorum.

Safa Harmanda
Safa Harmanda
Teknolojinin içinde kaybolan kendini geliştirmeye çalışan biri :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler