Cuma, Mart 29, 2024

SpaceX Çalışan Sayısını %10 Azaltıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Elon Musk tarafından kurulan ve insanların uzaya seyahat etmelerini sağlamak amacıyla uzun vadeli faaliyetler yürüten SpaceX, toplam iş gücünü %10 oranında azaltarak birçok çalışanına veda edecek.

Toplamda 6000 çalışanı bulunan SpaceX, yaklaşık 600 işçisi ile yollarını ayıracak. Şirketin daha yalın bir hale gelme ihtiyacından doğan bu karar, Cuma günü paylaşılarak duyuruldu. Her ne kadar şirketin finansal açıdan güçlü olduğu bilinse de, uydu tabanlı internet hizmeti ve uzay seyahati gibi çeşitli planların gerçekleştirilmesi için personel azaltımına ihtiyaç duyulduğu bildiriliyor.

spacex iş gücünü azaltıyor 1

Cuma günü yapılan açıklamada şirket: “Müşterilerimize gezegenler arası uzay seyahati ve uydu tabanlı küresel internet hedeflerimizi ulaştırabilmek amacı ile SpaceX şirketini daha yalın hale getiriyoruz. Bu girişimler ayrı olarak görülse de hepsi aynı çatı altında bulunmakta. Bu yüzden ekibimizdeki yeteneklere daha fazla şans vererek hedeflerimize ulaşmayı kolaylaştırmak istiyoruz.” deyiminde bulundu.

SpaceX, 2017 yılından beri uzaya insan taşımak için çeşitli çalışmalar yürütüyor. Elon Musk tarafından kurulan şirketin 2022 yılı için de Mars gezegeninde koloni kurma hedefi mevcut.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler