Cuma, Mart 29, 2024

SpaceX’in BFR Uzay Gemisi Testlerine Yakında Başlanıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

“Uzayın Geleceği” adlı bir panelde konuşan SpaceX COO ve başkanı Gwynne Shotwell, şirketin 2019’da yeni uzay gemisi olan BFR‘in testlerine başlanacağını doğruladı. SpaceX, 2019 yılının ikinci yarısında uzay görevi için test uçuşlarına başlayabilir.

Elon Musk, SpaceX bünyesi altında BFR (Big Falcon Rocket) adını verdikleri projede falcon roketlerine benzer roketlerle kıtalar arası yolcu taşımacılığı yapmayı hedefliyor.

BFR olarak adlandırılan uzay gemisi saatte 27 bin km hıza ulaşabiliyor. New York Şangay arasını 39 dakika gibi kısa bir sürede gidecek. Normalde bu iki şehir arası ulaşım 15 saat gibi uzun bir süre alıyor.

SpaceX son iki yıldır BFR adını verdikleri uzay gemisi üzerinde çalışıyor. BFR gemisi ile Mars’ın sürdürülebilir ve uzun vadeli kolonizasyonunu mümkün kılmayı hedefleniyor. BFR uzay gemisi 106 metre uzunluk ve 9 metre genişlikte olacak. Uzay gemisi 2019’un başlarında test uçuşlarına başlayacak. 2020’de ise yörünge seviyesine çıkacak. 

BFR adlı roketin 2022 yılına kadar en az 2 adet insansız Mars görevi yapması planlanıyor. 2025 yılında ise insan odaklı görevlere başlanacak. Saatte 27 bin km hız yapabilen BFR, eğer dünyada kullanılmaya başlanırsa NewYork ile Londra arası 30 dakikanın altına indirilecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler