Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Steam, Bir Ülkede Daha Yasaklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Steam, dünyanın en büyük oyun platformlarından biri olsa da zaman zaman beklenmedik haberlerle gündeme gelebiliyor. Son dönemde özellikle erişim engeli haberlerini buna örnek olarak gösterebiliriz. Çin, Rusya derken şimdi benzer bir haber Vietnam cephesinden geldi. Elde edilen bilgilere göre Steam, Vietnam’da yasaklandı.

Steam’e Erişim Engeli

Ülkede Steam’in yasaklandığı ortaya çıktı ama bu durumun nedenine ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Tabii ki ortadan dolaşan bazı iddialar ve sektör otoritelerinin açıklamaları da var.

Açıklamalara bakacak olursak ülke genelinde platformun engellenmesinin nedeni yerel oyun yayıncılarıyla yaşanan gerilim. Yerel oyun yayıncıları ile anlaşamayan Steam’in buna karşın devlet yetkililerinden de izin almadan oyun yayınları yaptığı söyleniyor.

Steam

Tüm bunların sonucunda da Steam, ülke yetkililerinin kararıyla beraber Vietnam genelinde erişime engellenmiş durumda. Ayrıca oyuncuların kütüphanelerine erişimlerinin de olmadığını belirtelim. Yani bölgedeki kullanıcılar satın aldıkları oyunları oynamak adına yeni bir karar açıklanmasını beklemek zorunda kalacak.

Steam ya da devlet yetkilileri konu hakkında ne zaman bir açıklama yayınlar bilemiyoruz ama şu var ki son dönemde platform üzerindeki baskı biraz daha artmış durumda. Farklı ülkelerden benzer kararlar gelirse de şaşırmayız.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler