Cumartesi, Nisan 20, 2024

Steam, Çin’de Yasaklandı mı?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz günlerde Steam için önemli bir iddia gündeme geldi. Birçok platformda yer alan bilgilere göre Steam global sürümü Çin’de yasaklandı.

Platformun global anlamda ne kadar büyük bir platform olduğu biliniyor. Haliyle bir yasak haberinin gelmesi ilgi çekici oldu. Şu an ki bilgilere bakacak olursak popüler oyun platformunun global sürümü Çin’de yasaklanmış gibi duruyor. Peki bunun nedeni ne olabilir?

Steam, Neden Çin’de Yasaklandı?

Aslında bunun nedeni Çin’de uygulanan katı kurallar gibi gözüküyor. Ülkede internet ve oyun sektörü için çok katı kurallar var.

Çin hükümeti tarafından onay verilmeyen oyunların oynanmasına ve yine onaylanmayan internet sitelerinin yayın yapmasına izin verilmiyor.

Bu durum Steam için de geçerli. Yakın zamanda Steam’in Çin genelinde oyunculara ulaşmak adına özel bir sürüm hazırladığı ve bu sürümle beraber Çinli yetkililere başvurduğunu görmüştük.

Steam

Bunun sonucunda da platformun Çin’e özel olan sürümü yayınlanmıştı. Çin özel sürümünün içerisinde ise sadece yetkililerin izin verdiği oyunlar yer alıyordu.

Çin özel sürümünde yer alan oyun sayısı ise 100 adedi ya geçiyor ya geçmiyor. İşte bu sürüm için herhangi bir engelleme durumu olmadığını belirtelim. Ama tüm oyunların yer aldığı global sürüm, Çinli yetkililer tarafından alınan kararlara uymadığı için engellendi deniyor.

Kaçırmayın: The Game Awards 2021 İndirimi Kapsamında Kaçırılmayacak 10 Oyun

Steam bu konuda ek bir adım atar mı bilemiyoruz ama konu hakkında daha aydınlatıcı olması açısından resmi açıklamaların da gelmesi gerekiyor. Her ne kadar ilginç bir karar gibi gözükse de aslında Çin’de bu tip kararların çok sık alındığını belirtelim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler