Cumartesi, Nisan 27, 2024

Steam Link ile Masaüstü Oyunlar Android ve iOS’a Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Steam tarafından geliştirilen ve 21 Mayıs tarihinde Android ile iOS kullanıcıları için gelecek olan Steam Link, masaüstü oyunları bu uygulama sayesinde mobil platforma taşımış olacak. Bu sayede kullanıcılar bilgisayarlarını doğrudan seçtikleri cihazın ekranına aktarabilecekler.

Steam Link Nasıl Çalışıyor?

Çalışma mantığı aslında çok basit. Ancak şimdiye kadar hiçbir platforform böyle bir girişimde bulunmaya cesaret edemediği için ilk kez karşılaşıyor olabilirsiniz. Zira büyük bir yatırım ve uygulama gerektiren çalışma olduğunun altını çizelim.

Steam Link uygulamasını indirdikten sonra, bilgisayarınız artık bulut oyun sunucusuna dönüşecek. Ardından Steam Link‘te görünen tüm oyunlar, bağlı olduğu bilgisayardan çalıştırılarak başka bir mobil cihaza veya bilgisayara aktarılabilecek. Tabii ki bu aktarım esnasında da Steam istekleri mobile göre anlık çevirip, gönderimini sağlamış olacak. Bir nevi küçültme işlemini yapmış olacaklar.

Bu şekilde bilgisayarınıza Steam Link ile bağlanarak, Android veya iOS işletim sistemine sahip akıllı telefonlarınız ile Steam oyunlarını oynayabilir hale geleceksiniz.

steam link calismasi 002

Steam Link Tüm Oyunlar İçin Geçerli mi?

Şuan için bu sorunun cevabı hayır. Valve bu konuda bir açıklama yaparak, hangi oyunların Steam Link destekli olduğunu bizlere bildirecek. Örneğin GTA 5’i masaüstünde oynarken, mobilde oynayamıyorsunuz. Bunun için nasıl bir optimizasyon yapılacağını biz de merak ediyoruz.

21 Mayıs tarihinde indirmeye sunulacak olan Steam Link sayesinde tüm platformlar tek çatı altında birleşmiş olacak. Gereksinimler ise şu şekilde;

  • Android 4.0 ve üstü
  • iOS 9.0 ve üstü
  • 5GHz Wi-Fi
  • Mobil Depolama Alanı

Steam Link TV Arayüzü (Örnek)

steam link calismasi

Önceden Yok muydu?

Steam Link daha önceden vardı. Fakat bu Steam oyunlarınızı TV üzerinden oynamamıza imkan sunuyordu. Şuanda yeni gelen güncelleme ile birlikte işin içerisinde akıllı telefonlar ve tabletler de girmiş oluyor. Valve her ne kadar CS için çözümler üretmeyip, Half-Life 3 serisi için konuşmasa da, arada böyle çalıştıklarını görmek sevindiriyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler