Cuma, Nisan 26, 2024

Steam serverleri çöktü, bağlantı sağlanılamıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en büyük dijital oyun platformu olan Steam‘da şuanda erişim sağlanamıyor. Steam çöktüğü gibi, problemin Steam‘da başlatılan kış indirimlerinin neden olduğu ve sunucuların aşırı yüklenmeden dolayı erişilemediği ortaya çıktı.

Malum Steam kış indirimleri geldiği zaman oyunlarda epey bir büyük indirimler oyunlara yansıyor. Oyuncular da yılda bir kere gelen bu büyük fırsatı kaçırmamak için harekete geçiyor.

Ancak Steam kış indirimlerinin ilk gününde ne yazık ki böyle bir kaos yaşanarak çökmeye neden oldu. Aynı zamanda ABD’de sunuculara erişim sağlamak isterken bir kaç sunucunun kullanılamaz hale geldiği konusunda da bilgilendirmeler bulunuyor.

steam coktu
Steam Status adı verilen internet sitesinde de Steam‘ın sunucularının neredeyse tamamının çöktüğü görülüyor. Normalde bu siteye girdiğimizde Steam‘da anlık olarak kaç kişinin olduğunu ve nerelerden erişilebildiğini görebiliyorduk. Zaten aşağıdaki görselde de gördüğünüz üzere “Steam client connections are down.” ibaresi net bir şekilde göze çarpıyor.

steam status
Şuanda çeşitli internet siteleri Steam‘ın ülkemizde engellendiği ve siber saldırı yapıldığı yönünde iddialar ortaya attı. Ancak bu iddiaların asıllarının bulunmadığını ve her sene yaşanan Steam çöküntüsü ile bir kez daha karşı karşıya kaldığımızı belirtelim. Tahmini olarak gece saat 00:00’dan sonra serverlere ulaşılabileceği konusunda bilgiler bulunuyor. Şahsen benim de alacağım oyunlar şuanda askıya kalkmış durumda.

Bu arada hemen aşağıdan Steam‘ın Google Analytics’ten alınmış anlık ziyaretçi sayısını görebilirsiniz. Adamların serverleri ne yapsın siz düşünün..

steam anlik ziyaretci

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

34 YORUMLAR

  1. PCHocasi öncelikle diğer sitelerden daha özenli paylaşımınız için teşekkürler. Bazı arkadaşlar para veriyorum kesintisiz çalışacak demiş. Steam’in sunduğu hizmete nankörlüktür bu. Benimde yönettiğim kaynaklar var server optimizasyonunu kendim yapıyorum ağır yük altında çok başım ağrıdı adamlara hak vermek lazım toparlarlar kısa sürede dert etmeyin okadar.

  2. Hocam indirimle alakası yok gerçekten cyber atak yapılıyor verdiğin grafikte 72k ziyaretçi var sence steamin değerleri bu kadar az olabilir mi biraz mantıklı yorum yapsaydın keşke sadece CS:GO serverlarında anlık kaç yüz bin insan giriş çıkış yapıyor. Saygısızlık etmek istemem ama boş haber olmuş,iyi akşamlar. Dipnot: diğer arkadaşın da dediği gibi population kaynaklı serverlar devre dışı kalsaydı eğer online olmaları bu kadar uzun sürmezdi ve ülke ülke açılmaya başlardı bu kadar uzun süredir valve ın yorum yapmaması ve serverlardan haber alınamamasını cyber atak açıklayabilir.

    • Paylaştığımız anlık ziyaretçi sayısı steam’ın 1-3-6 serverlerine bağlanmaya çalışanlar. Steam Status’tan görebilirsin. Tabii ki bu kadar az değil. Ayrıca Twitter adreslerinden de server ile ilgili durumu paylaştılar. Atak ile alakası yok durumun 🙂

  3. Abi Can Sıkıntısından Gebereceğim Ya Adamlar Uyuyamı Kaldı Düzeltsinler Resetmi Atıyolarsa Yapsınlar Her Zaman Açıkta Bizim Şansımızamı Denk Geldi ?

  4. Bakım yapıyorlar, siber saldırı falan yok. Abartmayın. Sunucuları kapanmadan bir uyarı geldi, steam sunucularına bakım yapılıyor, bakım tamamlandığında otomatik bağlanacaktır, diye.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler