Cuma, Nisan 19, 2024

SteelSeries Rival 3 Wireless Mouse İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında bugün, SteelSeries Rival 3 Wireless oyuncu mouse incelemesi gerçekleştiriyoruz.

Her ne kadar kasalarımızın içerisinde yer almasa da SteelSeries, geliştirdiği çevre birimleri ve ekipmanlarla PC dünyasında söz sahibi konumunu devam ettiriyor. Çok sevilen Rival ailesine Rival 3 modeli ile katılan ve bizim de incelemesini sizlere aktardığımız ürün bu kez kablosuz şekilde güncellenmiş. Bu incelememizde yeni Rival 3 Wireless neler sunuyor yakından bakıyoruz.

Tasarım

SteelSeries Rival 3 Wireless’in kutusunu masamıza koyduğumuzda yine turuncu rengi ile kendini belli eden kutu tasarımını görüyoruz. Daha önceki tüm SteelSeries ürünleri gibi bu kutu da turuncu rengi ile dikkat çekiyor. Kutu üzerinde ürün resmi ve öne çıkan bilgileri bulunmakta. Ürünün kutusunu açtığımızda ise karşımıza Rival 3 Wireless, kablosuz USB alıcı, iki adet pil ve kullanım belgeleri çıkıyor.

steelseries rival3 wireless 002

Genel tasarım hatlarına bakacak olursak mouse, selefi olan Rival 3 mouse ile aynı mat siyah tasarımı kullanıyor. Mat yapı, her ne kadar şık görüntü oluşturuyor olsa da, terlemeye ve ter izini göstermeye son derece elverişli olduğu için konfor tarafında pürüz yaratabiliyor. Sağ elli kullanıcılar için dizayn edilmiş ürünün sol bölümünde iki adet programlanabilir düğme bulunuyor. Sağ-sol tık düğmeleri, orta tekerlek ve hemen üstte bulunan düğme ile toplam tuş sayısı 6 olarak hazırlanmış.

steelseries rival3 wireless 005

Rival 3 Wireless, malzeme noktasında ABS malzemeden imal plastik kullanıyor. Malzeme, çarpma ve düşmelere karşı dayanıklılık sunuyor ve ağırlığı son derece minimumda tutarak kullanım konforuna katkı sağlıyor. Mouse 106 gram ağırlığa sahip. Ancak bu ağırlığın mouse içinde bulunan piller ile olduğunu belirtelim. Pilsiz ağırlığın 96 gram olduğu ürünün kablolu modeli 77 gramdı.

steelseries rival3 wireless 009

Öte yandan ürünün selef modeline göre en dikkat çeken noktası RGB aydınlatma bölgesi oluyor. Bu alanda Rival 3, üç bölgeli RGB aydınlatmaya sahipti. Rival 3 Wireless modelinde ise bu alan muhtemelen batarya ömrü nedeni ile teke düşürülmüş. Esasen logo kısmının da aydınlatmaya sahip olmasını beklerdik. Sadece tekerlek kısmını kapsayan bu aydınlatma yeterli görünüyor diyemeyiz.

steelseries rival3 wireless 013

Teknik Detaylar

SteelSeries Rival 3 mouse, 60 milyon tık ömrü ve TrueMove Core sensörü ile ön plana çıkıyordu. Rival 3 Wireless modelinde ise kablosuz özelliği destekleyici en önemli özelliğin pil ömrü olduğunu görüyoruz. Kutu içerisinden çıkan Duracell piller ile 450 saatten fazla kullanım süresi sunan mouse, bu alanda belki de sunulan en iyi kullanım süresini vaat ediyor.

steelseries rival3 wireless 008

Donanım bazında ise üründe TrueMove Air sensörün kullanıldığını görüyoruz. Sensör, neredeyse tüm zeminlerde sorunsuz çalışabiliyor ve kullanım noktasında can sıkıcı bir problem yaşatmıyor. Sensörün sahip olduğu yeteneklere değinecek olursak, 100 ile 18000 CPI hız, 400 IPS tarama alanı ve 40G seviyesinde hızlandırma özellikleri görüyoruz. Ayrıca sensör, 1000Hz ve 1 MS tepkime süresine sahip. Tüm bu detaylara ek ürün, selef modelde olduğu gibi 60 milyon tık ömrü sunuyor.

steelseries rival3 wireless 011

Rival 3 Wireless, kablosuz bir mouse olduğu için çalışma sistemi de kablosuz teknolojilere uygun şekilde hazırlanmış. USB alıcı üzerinden 2.4GHz frekansta çalışabilen ürün aynı zamanda düşük güç tasarrufu sunan Bluetooth 5.0 ile de kullanıma olanak sağlıyor. Bu bağlantılar arasındaki tercihi, mouse altında bulunan üç kademeli anahtar ile seçmek mümkün.

steelseries rival3 wireless 010

Son olarak ürünün yazılım tarafında alışkın olduğumuz SteelSeries Engine 3 desteği bulunuyor. Bu yazılım aracılığı ile ürün yazılım güncellemesi, CPI özelleştirmeleri, tuşlara makro ya da programlama yapma ve RGB aydınlatma gibi birçok ayar gerçekleştirme imkanı sunuluyor.

Hocanın Yorumu

SteelSeries Rival 3 Wireless, selefi Rival 3 modelin yeni bir güncellemesi olmuş diyebiliriz. Bu modeli diğerinden ayıran en temel nokta elbette kablosuz yapıda olması. Ayrıca azaltılan RGB aydınlatma alanı ve kablosuz yapıya uygun geliştirilen TrueMove Air sensörü de ince farklardan.

üstün performans editör onaylı ödülü etiket

Sonuç olarak SteelSeries Rival 3 Wireless, selefi kıvamında bir kullanım deneyimi sunuyor. Ürünün, kablosuz yapı ve uzun pil ömrü ile taşınabilir alanda mouse ihtiyacı olan tüm oyuncular için iyi bir alternatif olabileceğini düşünüyoruz. Çeşitli e-ticaret sitelerinde 550 TL bandında bir satış etiketine sahip olan Rival 3 Wireless, bu alanda biraz pahalı kalmış diyebiliriz.

İncelememizi burada sonlandırırken ürüne ait video incelemeye yazının başında bulunan bağlantıdan ulaşabileceğinizi hatırlatır, yeni bir incelemede görüşmek üzere hoşça kalın diyoruz!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Merhaba.
    18-06-2021 tarihinde bu mause yi aldım ve kullanıyorum. 5 dk da uyku moduna ayarladım ve RGB kullanmıyorum. Pil seviyesini gösteren 3 çizgi var ve şu ana kadar 1 çizgi düştü sadece.
    Mause yi kullanmaya başlayalı yaklaşık 1 ay oldu. Bence gayet iyi bir performans sunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler