Cumartesi, Nisan 20, 2024

SteelSeries Rival 600 Oyuncu Mouse İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası’ndan herkese merhabalar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında bugün, SteelSeries‘in oyunculara özel sunduğu yeni ürünü Rival 600 Oyuncu Mouse‘unu inceleyeceğiz.

Dilerseniz ürünümüzün incelemesine geçelim ve bu yeni mouse bizlere neler sunuyor hep birlikte görelim.

Kutu açılıyor

Uzun zamandır piyasaya sürülmesi beklenen Rival 600’ün kutu tasarımı ile başlayacak olursak standart bir dizayna sahip olduğunu görüyoruz. Kutu içeriğinde; Rival 600, USB kablosu ve mouse ağırlıkları ile karşılaşıyoruz. Esasen kutu içeriği ile ilgili olarak karşılaştığımız bu ufak ağırlıklar bizleri hem şaşırttı hemde mutlu etti. 

SteelSeries Rival 600 İncelemesi

Toplamda 32 gram ağırlıktan oluşan bu ağırlık kutusunun içerisinde 4 gram şeklinde bölünmüş 8 adet ağırlık bulunuyor. Bildiğiniz gibi her mouse kendi tasarımının getirdiği ağırlık ile çalışır. Kimisi ağır, kimisi hafiftir ki bu ağırlık kullanım performansına da etki eder. SteelSeries ise normal mouselarda görmediğimiz bu ağırlık sistemi ile kullanıcılara bu konuda özgürlük tanımış. Yani mouse ağırlığını kendiniz dilediğiniz şekilde değiştirebiliyorsunuz ki bu çok güzel bir şey.

SteelSeries Rival 600 İncelemesi 003

Kutu içeriği ile ilgili olarak bunlar dışında göze çarpan bir farklılık bulunmazken USB kablosunun mouse tarafının micro-USB olduğunu ve kablo boyunun 2 metre olduğunu belirtelim. Esasen kablonun örgülü yapıda olmasını beklerdik ancak düz olarak sunulmuş.

SteelSeries Rival 600 İncelemesi 005

SteelSeries Rival 600 İncelemesi 006

Tasarım ve teknik detaylar

Rival 600 tasarımı SteelSeries‘in kendien has tasarım çizgizini oldukça güçlü yansıtıyor. Alttan bakıldığında tarantulayı çağrıştıran tasarım üç parçalı bir yapıda geliyor. Sol kanat ağırlıkların eklenebilmesi için ayrılıyor. Diğer sağ kanat ve avuç içi bölümü iste sabit bir yapıda. Ayrılan parçaların mıknatıslı olarak birbirine bağlandığını ve mıknatısların kolay kolay ayrılmayacak kadar güçlü olduğunu ekleyelim.

SteelSeries Rival 600 İncelemesi 009

Rival 600 kullanım açısından da ele iyi oturan bir yapıya sahip ancak biraz büyük. Klik seslerinin de hakeza iyi derecede olduğunu gördüğümüz mouse çok gürültü çıkartmıyor. Bahsettiğimiz kanatlı yapıların boşluklarını RGB ile dolduran SteelSeries, avuç kısmına da yerleştirdiği logosuna bu aydınlatmayı eklemiş. Oldukça yumuşak geçişlere sahip bu aydınlatma ise SteeelSeries’in kendine ait yazılımı olan SteelSeries Engine ile ayarlanıyor. 

Tasarım ile ilgili olarak söylenmesi gereken en temel şeylerden biride mouseun sahip olduğu tuşlar. 7 adet tuşu üzerinde barındıran mouse, yazılımı ile sunduğu özelleştirmelere olanak tanıyor. Yani her tuşa farklı bir görev atayabiliyoruz. Tuşlarla ilgili olarak mouse üzerinde baş parmağı dayadığımız bölge esasen önceki serilerden farklı.

SteelSeries Rival 600 İncelemesi 014

SteelSeries Rival 600 İncelemesi 012

Önceki serilerde daha tırtıklı ve yumuşak bir zemin koyduğunu gördüğümüz SteelSeries bu mouse da bölgeyi düzleştirmiş. Aynı zamanda o bölgedeki bir tuş biraz uzakta kalmış. Tuşa ulaşabilmek için mouseu komple kavramak gerekebiliyor. Tabii bu durum parmak boyunuzla da alakalı.  

Gelelim Rival 600’ün altındaki güce. SteelSeries alışılagelen tek sensörden sıyrılmış ve Rival 600‘de 2 farklı sensör kullanmış. Bunun kuşkusuz en güzel tarafı mouseu istediğiniz yerde kullanabilmek. Zira bazı mouselar mouse pad olmadan doğru düzgün çalışmıyor. Ancak Rival 600 iki sensörü ile her tür zeminde çok iyi bir şekilde çalışıyor.

SteelSeries Rival 600 İncelemesi 020

Rival 600’ün diğer teknik verilerinde ise; 100-12000 CPI, 50G ivmeleme değerleri mevcut. 8 yönlü ayarlanabilir RGB, 96 gram ağırlık ve 60 milyon tıklama ömürlü SteelSeries switch bulunuyor. 

SteelSeries Rival 600 İncelemesi 024

SteelSeries Rival 600 İncelemesi 022

SteelSeries Rival 600 İncelemesi 015

SteelSeries Rival 600 İncelemesi 008

steel series engine

SteelSeries Rival 600 İncelemesi 026

Sonuç olarak orta ve büyük ele sahip oyuncular için önerebileceğimiz bu mouse oldukça iyi performans veriyor. Çift sensör, ayarlanabilir estetik RGB ve özelleştirilebilir tuşlar ile oldukça iyi özelliklere sahip mouseun ortalama e-ticaret fiyatı 400 Türk lirası.

İncelememizi burada sonlandırırken Rival 600 ile ilgili daha kapsamlı incelemeye aşağıda bulunan video bağlantısından ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

SteelSeries Rival 600 Oyuncu Mouse’u İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler