Cuma, Nisan 19, 2024

Sürücüsüz Minibüs: IBM Olli

Paylaş

silkroad gaminggentr

Teknoloji devi IBM, sürücüsüz otomobiller üzerinde geliştirmiş olduğu projesini seviye atlatarak sürücüsüz minibüs ve toplu taşıma araçlarına çevirdi. Ayrıca üretilen yeni sürücüsüz minibüs IBM Olli tasarımı ile de göz doldurdu.

Toplu Taşımada Kullanılacak

IBM tarafından geliştirilen yeni sürücüsüz minibüs, IBM’in süper bilgisayarı olan Watson‘dan gücünü alıyor. Ayrıca minibüs dünyanın ilk 3D üretimi olan otomobilini geliştirdiği Local Motors imzası ile tanımlı. Aracın %78’inin 3D yazıcılardan üretildiği IBM Olli‘den dünyada şuan için sadece 30 adet var.

IBM-Olli-2
Toplamda 30 adet sensör ile üretilen sürücüsüz minibüs Olli, 12 adet yolcu taşıma kapasitesine sahip. Ülkemizdeki minibüs hatlarında kullanılan minibüsler de toplamda 15 yolcu kapasitesine sahipler. Ancak burası Türkiye olduğu için o sayı 30-40’ı rahat buluyor. Ancak IBM Olli tamamen sürücüsüz olduğu için, 12 yolcu koltuklarına oturduktan sonra yolcu almak için tekrardan durmuyor. Şuan için taksi görevi gören sürücüsüz minibüs, belli rotalarda görev yapmaya hazırlanıyor.

Şuan için test aşamalarının devam ettiği minibüs tamamlandıktan sonra toplu taşımalarda kullanıma açılması planlanıyor. Ancak nerede ilk sürüşlerin yapılacağı henüz belli değil. Dilerseniz IBM Olli için hazırlanan videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler