Cuma, Nisan 26, 2024

Takip Etmeniz Gereken YouTube Kanalları #2

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhabalar, bugün sizleri daha öncede oluşturduğum bir içeriğin devamıyla buluşturacağım. Serinin ilk yazısında Barış Özcan, Yağmur Arat, GMG Garage, ARGONOMİ ve YOREKOK kanallarına yer vermiştim. Eğer önceki yazıyı okumadıysanız veya kanalların içeriği hakkında bilgiye ihtiyacınız varsa bu yazının sonunda serinin ilk yazısına ait linki bulabilirsiniz. Yeni listemi sıralamadan önce burada yer verdiğim YouTube Kanalları herhangi bir sıralamaya tabii tutulmamış ve sadece kendi beğinilerime göre listede yer bulmuşlardır. 

Kim O?

kimo

Etkileyici video girişleri ile beni heyecanlandıran biyografi kanalı. Kendilerine özetle “Unutulmuş kimseler müzesi” ismini vermişler. Elbette her zaman unutulmuş kimselere yer vermiyorlar içeriklerinde. Çoğul konuşuyorum çünkü biz her ne kadar video içerisinde sunucu İrem Erbaş‘ı görsekte kanalı 4 arkadaş kurmuşlar ve beraber ilerliyorlar. Geçmişte yaşayıp iyi & kötü iz bırakmış kişilerin hayatlarına 10 dakikalık video süresiyle dokunmak için takip edebileceğiniz bir kanal. 

Para Nerede?

orkdigital

İlk videosuna denk geldiğimde “clickbait” olduğunu düşündüğüm YouTube kanalı. “Hepimizin en çok merak ettiği şey kimin kaç para kazandığı değil midir? “Para Nerede” kanalında bu sorunun cevabını her meslek için alıyoruz.” açıklamasıyla yakın zamanda YouTube’a giriş yapmış olsada içeriklerin sadeliği ve amaca hizmet etmesiyle birlikte kısa sürede başarıya ulaşmıştır. Merak edilen mesleklerin kazandıkları fiyatlar hakkında bir fikir verebilecek olan videolar içeren bu kanal şuan da 17 videosu ile 2 milyonun üzerinde izlenmeye sahip.

TEDx Talks

Eğitim kanalı demişken TEDx’e yer vermezsek olmaz. Dünya genelinde ve ülkemizde konferansları ile fark yaratmayı amaçlayan TEDx, kaydettiği konuşmaları bu YouTube kanalında paylaşıyor. Birilerinin hayatında birşey değiştirebilecek hikayesi olan insanların gelip 15-20 dakikalık kısa konuşmalar yaptığı bu konferansları yerinde izleme şansınız yoksa bile, bu kanalı takip ederek fark yaratabilirsiniz. Türk konuşmacılarında kanalda yer almasının yanında yabancı konuşmacılar içinde birçok videoda altyazı desteği mevcut.

Satranç Medya

satranç medya

Türkiye’de satrançın nabzını tuttuğunu düşündüğüm bu kanal iki mühendis arkadaş tarafından yönetiliyor. Sabri Can Havacılık mühendisi, Emre ise Fizik mühendisi. Satranç hakkında hem kendinizi geliştirebileceğiniz içeriklere yer veriyorlar hem de eskiden oynanmış oyunların analizlerine. Hatta ödüllü turnuvalar bile düzenleniyor bu kanalda. Eğer bu oyuna biraz ilginiz var ise kesinlikle takip etmeniz gereken bir kanal. 

Muhammed Özgür YAŞAR

moy

Şimdiye kadar direk eğitim kanalına yer vermemiştim, öyleyse ilkini yapalım. Özel bir kurumda İngilizce öğretmeni olan Muhammed hocamız aynı zamanda YouTube kanalınıda boş bırakmıyor. Çağımızın vazgeçilmez yabancı dili İngilizcenizi geliştirmek istiyorsanız Muhammed hocamızın hap niteliğinde olan kısa ve etkili videolarını kaçırmamak için takip edebilir, destek olabilirsiniz.

Elbette ki YouTube Türkiye’yi bu kanallar ile sonlandırmak mümkün değil. Bu yüzden bu yazıların devamı gelecek. Takip listesi verdiğim ilk yazıyı okumadıysanız buradan okuyabilirsiniz.

Ayrıca PCHocası YouTube kanalını henüz takip etmediyseniz buradan bizi takip etmeye başlayabilirsiniz!

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler