Cuma, Nisan 19, 2024

YouTube Müzik 17 Ülkede Aktif Oldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google’ın uzun zamandır üzerinde çalıştığı, Apple Music ve Spotify’a rakip olacak olan YouTube Müzik 17 ülkede aktif oldu. Bugün itibari ile hizmet verecek olan YouTube Müzik, videolardan daha fazlasını kullanıcılara ücretli üyelik sistemi ile sunuyor.

YouTube Müzik, tüm müzik içeriğini YouTube’un içerisinde bulunan ses arşivi ile birleştiren bir çevrimiçi müzik uygulaması olarak ortaya çıktı. Hizmet daha önce adını duyduğumuz ücretli YouTube servisi olan Red’e, ve Google Play Müzik uygulamalarına bir son verecek. Yani tüm YouTube ekosistemi tek çatı altında toplanacak. 

Diğer müzik uygulamaları ile kıyaslandığında YouTube, her ay 1.8 milyardan fazla hesabın kullandığı, internet dünyasının en büyük video paylaşım platformu olarak karşımıza çıkıyor. Müzik videolarının da sürekli olarak YouTube’a yükleniyor olması ve trendlerde sürekli olarak bu videoları görmemizin en büyük sebebi, bu videoların arka planda ‘dinlenmesi’ oluyor. Haliyle bu durum, YouTube’u dünyanın en büyük müzik dinleme kaynağı haline getiriyor.

youtube müzk2

Peki sadece müzik mi? Google, YouTube Müzik uygulaması ile birkaç farklı özelliği de kullanıcılara sunmuş durumda. Bunlardan biri otomatik oluşturulmuş çevrimdışı mixtape listeleri. Bu listeler her zevke ve tercihe göre güncelleniyor ve içerisinde 20 ile 100 arası kadar şarkı barındırıyor. WiFi ve izin verildiği taktirde hücresel veri kullanarak arka planda kendini güncelleyen bu listede sürekli olarak yeni şarkılarla karşılaşıyorsunuz.

Sunulan bir diğer özellik ise kullanıcılar için ilaç niteliğinde. Akıllı bir arama servisi içerecek olan YouTube Müzik, şarkı ya da sanatçı adını bilmeseniz bile şarkı içerisinde geçen kelimeler ile aradığınıza ulaşabilmeniz mümkün olacak. Örneğin Sarı Laleler şarkısı için arama satırına ‘rüyalı şarkı’ yazmanız yeterli olacak.

YouTube Müzik; arka planda dinleme ve reklamsız bir deneyim için Premium paketi sunuyor. Şu anda ABD şartlarında aylık 9,99$ ücreti ile kullanılan hizmet, reklam destekli şekilde ücretsiz olarak da kullanılabiliyor. Üçüncü bir seçenek ise YouTube tarafından oluşturulmuş “YouTube Orijinals” listeleri. İçerisinde YouTube kişilikleri ve ünlüler ile ortaklaşa hazırlanan şovları barındıracak olan listeler için de aylık 2$ ücret talep ediliyor.

YouTube Müzik, şu an için ülkemizde aktif değil ancak buradaki bağlantı üzerinden aktiflik bildirimi için kayıt olabilirsiniz. Uygulama şu an için ABD, Avustralya, Meksika ve diğer ülkelerde Android ve iOS için kullanıma sunuldu. Uygulama ile ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşacağız. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler