Salı, Nisan 23, 2024

Televizyon Dünyasına Yeni Bir İsim: Google TV

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google’ın aksine Android, dünyanın en güçlü markası ünvanına sahip değil ve Google’ın ani bir değişiklik ile Android TV’yi isim konusunda değiştirerek Google TV olarak yeniden markalandırma yapabilir çünkü en son çıkan söylentilere göre şirket böyle bir düşünce içerisinde.

İnternette adeta bir tüy yumağına dönmüş olan söylentileri harmanlayarak basit bir dilde yazan 9to5Google tarafından konu hakkında şunlar dile getiriliyor:

Bildiğim küçük bir kuşa göre Google, Android TV’yi Google TV olarak yeniden adlandırmayı planlıyor.

Yapılanlara ve aynı zamanda son söylentilere göre şirketin Android markasını kapatmayı yeltendiğini açıkca anlaşılıyor. Çünkü Google, Android markasını Google Play Store’a yeniden adlandırdı ve devam etti. Android Pay’in ismi Google Pay, Android Mesajlar markası Google Mesajlar yaparak bir çok ürünü Android markasından ayırarak ana şirkete bağladı.

Google neler yapmaya çalışıyor?

Birkaç yıl önce Google, akıllı televizyonların çoğunun Android TV tarafından destekleneceğini iddia etti, ancak bu iddia asla gerçek anlamda gerçekleşmedi. Eğer söylentiler doğru ise ve Android TV bir anda Google TV olursa, mevzu bahis gelmeyen destek yavaşça gelebilir.

Google TV, 2014 yılına kadar zaten vardı

Uzun uzun zaman önce akıllı televizyon trendlerinin ilk başlarında Android TV olarak günümüzde faaliyet gösteren ürün, aslında Google TV ismi ile sahneye çıkmıştı, ancak Google 2014’te fikrini değiştirdi ve günümüzde ki hali olan Android TV ismine geçti. Görünüşe göre bir kez daha tüm döngüye giriyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler