Cuma, Nisan 26, 2024

Teşhir Ürünü Nedir? Alınır mı?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün yine en çok sorulan veya merak edilen sorulardan bir tanesi olan bir konuyu açıklıyoruz. Özellikle bir çok teknolojik ürün satın alırken gerek mağazada gerekse internet satışı yapan sitelerde ‘Teşhir ürünü‘ konusunda bilmeyen kullanıcılarımızı bilgilendirme maksatlı bu yazıyı yazmaktayız.

Şuanda hemen hemen her sektörde Teşhir Ürünü kavramı kullanıldığı gibi, bazen beklenenden çok daha iyi çıkan ürünler olmasından dolayı insanların beklentisi bu yönde de hızla yayılmaya devam ediyor.

Teşhir Ürünü Nedir?

Öncelikle kısa bir bilgi mahiyetinde Teşhir sözlükte gösterme/sergileme anlamına geldiği belirtilmekte. Konumuz dan devam edecek olursak teşhir ürünleri genelde mağazalarda örneğin telefon stantları veya bilgisayar stantların da sergilenen test edebilmemiz için açık halde duran ürünlere diyoruz. Örnek olarak bilgisayar ve telefonu verdim ama her sektörde teşhir ürün olabilmektedir.

pleksi stand üretimi 1

Teşhir Ürünü Alınır mı?

Teşhir ürünler alınır mı? sorusunun sorulmasının sebebi örneğin kapalı kutu 2000 TL değerinde bir ürünün teşhir ürünü olması halinde örneğin 1500-1800 gibi fiyatlarda satılması gibi durumlar olduğundan kullanıcılara cazip gelmesinden dolayıdır.

Bu ürünleri almadan önce kesinlikle ürünü iyi incelenmesi etrafında veya donanımında bir sorun olup olmadığına iyi bakmak gerekiyor. Ayrıca çoğu teknolojik ürün satan mağazalar satın aldığınız tarihten itibaren adınıza fatura düzenleyip ürünü garanti kapsamına almaktadır.

Bu konu da “alınabilir” diyebiliriz. Ancak üstte belirtiğim gibi üründe kozmetik anlamda özellikle yıpranma veya deforme gibi durumlar olabilir bu nedenle cihazları alırken bunu göz önünde bulundurarak almak gerekiyor. Tabi-ki bu durum hiç olmama durumu da olabilir çünkü bazı teşhir ürünleri kutusunun açılması haricinde 0 cihazdan farksız olabiliyor.

Teşhir Ürünü Nerede Bulunur?

Teşhir ürünleri genelde mağazalarda ayrı bir bölümde satışa sunulmakta. Bunun haricinde Outlet diye tabir edilen mağazalarda da bulunuyor. Markalar müşterilerine direkt outlet adı altında mağaza belirterek satışlar yapabiliyor.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

10 YORUMLAR

  1. Teşhir ürünleri bir fırsat değil kandırmazdır avrupaya satış yapan bir beyaz eşya firmasından eskişehirde bir çamaşır makinası aldım markası beko 10 ay içinde arıza verdi.Bunu alırken müşteri temsilcisi bayan nes.. e hanım kırk dil döktü. Bana dua edersiniz dedi ve çok güzel kandırdı.simdi çok güzel dua okuyorum.BEDDUA.Bekodan şikayetciğim ve kimseye tavsiye etniyorum.

    • Teşhir ürünleri bir fırsat değil kandırmacadır avrupaya satış yapan bir beyaz eşya firmasından eskişehirde bir çamaşır makinası aldım markası beko 10 ay içinde arıza verdi.Bunu alırken müşteri temsilcisi bayan nes.. e hanım kırk dil döktü. Bana dua edersiniz dedi ve çok güzel kandırdı.simdi çok güzel dua okuyorum.BEDDUA.Bekodan şikayetciğim ve kimseye tavsiye etmiyorum ve 35 sene 10 ay devletime hizmet ettim emekli olalı1.5 sene oldu onunda 10 ayı balonun bana verdiği üzüntüyle geçti. Hakkımı helal etmiyorum.

    • direkt mağazasından aldım çamaşır makinasını. maşallahı var. beyaz eşya şans işi. benim hiçbir beyaz eşyam bozulmadı çok şükür.

  2. benim inancıma göre beyaz eşyada Teşhir ürünü fark etmez,Mesela Çamaşır makinesi Buzdolabı gibi.Ucuzsa alınır.Ama El
    ektronik eşya alınmaz.Mesela televizyon ve Telefonlar gibi.Telefonun bataryasını yok say.ve telefon açık durduğu için ayrıca telefonun
    ömrüde bitiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler