Cuma, Mart 29, 2024

Tesla Araçları Artık Şeritleri Otomatik Değiştirebilecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Elektrikli yapıları ve gelişmiş otopilot özellikleri ile yeni nesil araçların kilometre taşlarından olan Tesla araçlar, yeni bir güncelleme ile oto pilot yeteneklerini arttırıyor. Daha önce izinli gerçekleştirilen şerit değişikliği, artık otomatik olarak gerçekleşecek.

Tesla, bugün yayınladığı basın bülteni ile araçlarına eklenecek yeni özelliklerin detaylarını paylaştı.İçerikte en dikkat çeken başlık, aracın izin almaya ihtiyaç duymadan yapabileceği şerit değişiklikleri olarak ortaya çıkıyor.

Otopilot Sollamaları Artık Mümkün

Duyurudan önce araçlar, belirlenen varış noktasına ulaşmak için kendi başına hareket edebiliyor ancak sadece mevcut şerit hattında en iyi sürüş deneyimi sunuyordu. Kullanıcının ellerinin direksiyona, ayaklarının ise pedala yakın olmasını gerektiren bu otopilot sistemi, gerekli durumlarda izninizi alarak şerit değiştirebiliyordu.

Tesla Araçları Artık Şeritleri Otomatik Değiştirebilecek 1

Ancak yeni bir yazılım güncellemesi ile birlikte Tesla, araçlarına bu özelliği onaysız olarak sunacak. Basın bülteninde bahsi geçen özellik şu şekilde belirtiliyor;

Otomatik pilot ayarlarında, Otomatik Pilotta Özelleştir menüsüne üç yeni ayar ekleniyor. Bu ayarlar, “Her yolculuğun başlangıcında etkinleştir”, “Şerit değişikliği onayı iste” ve “Şerit değiştirme bildirimi” olarak kullanılıyor. “Her yolculuğun başında etkinleştir” ayarını aktif hale getiren sürücüler, navigasyon rotasına girdikleri an itibari ile otopilota otomatik geçiş yapacak. Eğer bir sürücü, “Şerit değişikliği onayı iste” ayarını “Hayır” olarak seçerse, şerit değişiklikleri otomatik olarak gerçekleşecek. Son seçenekte ise sürücüler, sesli bir uyarı ve varsayılan bir görsel istemi alarak yaklaşan şerit değişikliği hakkında da bilgi edinebilecekler.

Öte yandan şirket CEO’su Elon Musk’da basın bülteni hakkında özet niteliğinde bir tweet paylaştı.

Şu an için “Erken Erişim Programı” sürücülerinde yarım milyon mil (804 bin km) boyunca test edildiği bildirilen güncelleme, bugün itibari ile ABD pazarında aktifleştirilecek. Diğer ülke pazarlarında ise özellik için gerekli olan mevzuat düzenlemeleri tamamlandığında kullanılabilir olacak.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler