Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Tesla Fiyatları Düşürdü! Bu Üçüncü İndirim

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tesla’nın Türkiye macerası çok kısa bir süre önce başladı. Model Y Türkiye’ye gelen ilk araç oldu. Haliyle şu an marka Türkiye otomobil pazarının da gündeminde. Ülkemize gelecek ve gelen modeller bir yana, bir taraftan da markanın fiyatlar üzerindeki düzenlemeleri de devam ediyor. Kısa süre önce ortaya çıkan gelişmeye göre marka fiyatları bir kez daha değiştirdi.

Her ne kadar biz otomobillere zam gelmesine alışmış olsak da Tesla’nın fiyat değişikliğinin zam ile alakası yok. Tam tersine markanın fiyatları bir kez daha düşürdüğü ortaya çıktı.

Tesla Fiyatları Ne Kadar Düşürdü?

Önce şunu söyleyerek başlamak istiyorum ki indirimler ülkemizde geçerli değil. İndirimlerin ABD için yapıldığı anlaşılıyor. İlerleyen dönemde indirimler ülkemiz için de geçerli olur mu bunu bilmek mümkün değil.

Konumuza geri dönecek olursak, yapılan son indirim markanın son zamanlarda yaptığı üçüncü indirim oldu. Artan rekabet ortamında avantaj sağlamak için atılan adım olarak gösterebileceğimiz indirimler tüm modelleri kapsıyor.

Tesla

İlk olarak Model Y yani ülkemizde de gelen otomobilde bir indirim olduğunu görüyoruz. Giriş serisinde artık AWD modelini göreceğiz ve bu aracın fiyatı 49.990 dolar olarak belirlenmiş.

Model Y için Long Range ise 52.990 dolar yapılmış. 2 bin dolar civarında bir indirim söz konusu. Aynı indirim en yüksek paket seçeneği Performance için de geçerli. Bu modelde de fiyat 56.990 dolar.

Benzer bir indirim Model S ve Model X için de geçerli. İki modelde de 5 bin doları bulan bir indirim var.

Tesla

Model S giriş paket artık 84.990 dolar. Model X için giriş paketi ise artık 94.990 dolar. Model S Plaid ve Model X Plaid de 104.990 dolar fiyatla güncellendi.

İndirimin yapıldığı son araç ise Model 3. Bu araçta yapıla indirim ise bin dolar seviyelerinde aracın giriş paketi artık 41.900 dolar. Model 3 Performance versiyonu ise 52.990 dolar fiyatla satışa sunuluyor.

Böylece Tesla fiyatları bir kez düşmüş oldu. Artık yeni fiyatların ABD dışında nasıl yansıma bulacağını göreceğiz. Şimdilik indirim sadece ABD için geçerli. Bir kez daha hatırlatmış olalım.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler