Cumartesi, Nisan 20, 2024

Tesla, Kaliforniya’da Araba Sigortası Teklifi Sundu

Paylaş

silkroad gaminggentr

‘Gelecekte’ diğer Amerika Birleşik Devletleri eyaletlerine gelecek; Tesla nihayet CEO’su Elon Musk’un nisan ayında tekrar işlemesini sağladığı araç sigorta teklifini açıkladı. Şirket, Tesla sahiplerine sağladığı araçlarda en düşük yüzde 20’ye varan oranlarda, bazı durumlarda ise yüzde 30’a varan oranlarda sağlamak için tasarlanan rekabetçi fiyatlı bir sigorta teklifi” olarak nitelendiriyor. Gelecekte daha fazla ABD eyaletlerine yayılacağını da belirtiyor.

Musk, başlangıçta Tesla’nın otomobilleri için sigortalarında bu kadar büyük indirimler sunabileceğini iddia etti, çünkü şirket her birinin ürettiği veri toplarına erişebiliyordu. Sigorta ürünü hakkında bir blog yazısında Tesla, şirketin Autopilot gibi gelişmiş güvenlik özelliklerinin de düşük maliyete katkıda bulunduğunu belirtti.

Musk, Tesla’nın Otomobil Verilerine Erişiminin Şirkete “Bilgi Arbitrajı” Sağladığını Söyledi

Musk, Nisan ayında, “Esasen, müşterilerin risk profili hakkında doğrudan bilgiye sahip olduğumuz bir … bilgi tahkim fırsatımız var” dedi. “Ve eğer Tesla sigortası yaptırmak istiyorlarsa, aracı çılgınca kullanmamayı kabul etmek zorunda kalacaklardı ya da yapabilirler ancak o zaman sigorta oranları daha yüksektir.” diye belirtti.

Bütün bunlar, Tesla’nın “sigorta fiyatlandırırken GPS veya araç kamera görüntüleri gibi araç verilerini kullanmadığını veya kaydetmediğini ” açıklıyor.”

tesla

 

Düşük fiyatlı bir sigorta, titiz bir teklif gibi görünebilir, ancak Tesla’nın arabalarını sigortalama maliyeti zaten ortalamanın biraz üzerinde; Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü, Model S’yi 2018’de sigorta ettirilecek en pahalı araç olarak değerlendirmişti.

Tesla, Kaliforniya’daki mevcut müşterilere, web sitesinde “bir dakika kadar az bir sürede” bir sigorta poliçesi satın alma olanağı verdiğini vaat etti. Yeni müşteriler de teklif isteyebilir.

Tesla için sigorta poliçeleri sunmak, şirkete sürdürülebilir kârlılık arayışında marjlarını arttırma şansı veriyor ancak Tesla çok fazla talep ödemek zorunda kaldığında, şirketin nakit rezervlerini azaltabilir.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler